Οι Κορασίδες του Παναθηναϊκού πρωταθλήτριες Ελλάδος

Η τελική κατάταξη των ομάδων

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στις Κορασίδες μετά τη νίκη του επί του Παναθλητικού Συκεών με 55-50 στον τελικό του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στη Μεσσήνη.

Ο Παναθλητικός επέβαλε τον ρυθμό του και είχε στο ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 15-4 (6΄27΄΄), ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε τον βηματισμό του και ροκάνισε τη διαφορά για να κλείσει το δεκάλεπτο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να προηγείται 19-14.

Απόλυτα ισορροπημένη η δεύτερη περίοδος, καθώς ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο από εκεί που σταμάτησε και με τον Παναθλητικό να διατηρεί τα κεκτημένα με 25-20 (14΄24΄΄).

Με επί μέρους σκορ 13-6 ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή στην τρίτη περίοδο και πέρασε μπροστά με (25΄25΄΄), ενώ ακολούθησε ένα σερί 10-0 από τις «πράσινες» που έδωσαν αέρα +11 πόντων και το σκορ στο 47-36.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε να συντηρήσει τη διαφορά που είχε ως «προίκα», ενώ ο Παναθλητικός καλούνταν να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Στα μέσα του δεκαλέπτου η ομάδα της Αθήνας διατηρούσε το +10 με 51-40. Στο τελευταίο δίλεπτο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη γραμμή των ελευθέρων βολών, και ο Παναθλητικός μείωσε χάρη στην ευστοχία των αθλητριών του σε 51-48 (38΄40΄΄). Εύστοχες όμως ήταν και οι παίκτριες του Παναθηναϊκού διατηρώντας το προβάδισμα στο σκορ και γράφοντας το τελικό 55-50.

Δεκάλεπτα: 14-19, 24-30, 47-36, 55-50

 

Η τελική κατάταξη του 33ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος

Στην πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης Ναταλία Αρσενιάδου (Εσπερίδες) την απονομή έκανε η project manager του μπάσκετ Γυναικών Εβίνα Μάλτση.

Στην MVP της διοργάνωσης Αγγελική Ζιάκα την απονομή του αναμνηστικού έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Καπέλιος.

Στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, Φωτεινή Σύρπα (Παναθλητικός), Αγγελική Ζιάκα (Παναθηναϊκός), Σοφία Γιαπιτζόγλου (Ανδρογέας), Ναταλία Αρσενιάδου (Εσπερίδες), Βασιλική Σιουμουρέκη (Ολυμπιακός Βόλου), την απονομή των αναμνηστικών έκανε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σταύρος Κουκάκης.

Όγδοη τερμάτισε η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, στην έβδομη θέση η Άμιλλα Αρκαδίας, στην έκτη θέση ο Ολυμπιακός Βόλου, πέμπτη θέση ο Κρόνος Αγίου Δημτρίου και στην τέταρτη θέση ο Ανδρογέας.

Στην 3η θέση αναδείχθηκαν οι Εσπερίδες Καλλιθέας και την απονομή του αναμνηστικού κυπέλλου και των μεταλλίων έκανε ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Καλαμάτας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Στη 2η θέση αναδείχθηκε ο Παναθλητικός Συκεών και την απονομή του αναμνηστικού κυπέλλου και των μεταλλίων έκανε ο Δήμρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Στην πρωταθλήτρια ομάδα τον Παναθηναϊκό την απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου έκανε η Άννη Κωνσταντινίδου, μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ Γυναικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.