Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής ανησυχούν…

Άγνωστα τα δεδομένα για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος

Το γεγονός ότι στο κάλεσμα του Ηρακλή Λάρισας ανταποκρίθηκαν αρκετά σωματεία που προβληματίζονται για τη Γ’ Εθνική της νέας χρονιάς, δείχνει από μόνο του ότι αρκετοί είναι αυτοί που ανησυχούν για το τι θα έρθει στο άμεσο μέλλον, αλλά και για τα οικονομικά καθώς τα μηνύματα μόνο ευοίωνα δεν είναι.

Το «παρών» στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα έδωσαν και οι πρόεδροι των τεσσάρων ομάδωντης Μαγνησίας που έχουν εξασφαλίσει τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της περιόδου 2020-21, καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις. Μάλιστα, υπήρξε ανταπόκριση από αρκετά σωματεία και συγκεκριμένα από τα 13 εκ των 16 που κλήθηκαν στη συγκέντρωση, και το γεγονός ότι από ΕΠΣ Λάρισας παραβρέθηκε ο πρόεδρος Δημήτρης Μπουχλαριώτης άφησε θετικές εντυπώσεις.

Άλλωστε, όπως ανέφεραν και συμμετέχοντες στη συνάντηση, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που ενώνουν τα σωματεία για να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική και να μην υπάρχουν αποχωρήσεις ομάδων και παράγοντες να μην αντέχουν και να εγκαταλείπουν το ποδοσφαίρο, κάτι που ανησυχεί και προβληματίζει αρκετά (με τα προβλήματα να υπάρχουν από πριν βέβαια) και τα έξοδα να είναι δυσανάλογα των εσόδων. Ο προβληματισμός αυτός αυξάνεται από τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα δεδομένα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ειδικότερα αν θα υπάρχει κόσμος στις κερκίδες των αγώνων, κάτι που μεταφράζεται σε πώληση εισιτηρίων, ή αν θα χρειάζονται επιπλέον μέτρα όπως εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Αυτό προκαλεί γενικότερη αβεβαιότητα και έγινε καταγραφή όλων των προβλημάτων για να μεταφερθούν σε μία κοινή επιστολή ώστε να σταλεί προς την ΕΠΟ και στη ΓΓΑ.

Όπως αναφέρεται, θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση, σύμφωνα με τους εμπνευστές της κίνησης αυτής, εντός του Ιουλίου, με περισσότερες σκέψεις και προτάσεις για την επόμενη χρονιά.

Αυτό που τονίζουν πάντως, είναι ότι ελπίζουν κάποια αιτήματα να γίνουν δεκτά από την ΕΠΟ για να μειωθεί το κόστος για τους συλλόγους, αλλά και για να γίνουν καλύτεροι αγώνες την επόμενη περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.