Οι πιο περίεργοι τραυματισμοί στο ποδόσφαιρο – Νοκ άουτ από καρότο και αυγό μέχρι διαβατήριο!

Οι τραυματισμοί δυστυχώς είναι κομμάτι, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά γενικότερα του αθλητισμού. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που παίκτες κατάφεραν να τραυματιστούν με τους πιο απίθανους τρόπους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ραμί Καϊμπ της Χέρενφεϊν, ο οποίος έσπασε το σαγόνι του, τρώγοντας ένα καρότο! Ο Σουηδός μπακ είχε θέμα κι η κατάσταση του υποτροπίασε επειδή το καρότο ήταν σκληρό, με αποτέλεσμα να πάθει σοβαρή ζημιά που θα τον κρατήσει εκτός για πέντε εβδομάδες.

Με αφορμή τον Καϊμπ, το Newsbomb.gr θυμάται κι άλλες απίθανες περιπτώσεις τραυματισμών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σαντιάγκο Κανιθάρες

Ο παλαίμαχος Ισπανός γκολκίπερ έχασε το Μουντιάλ του 2002, επειδή λίγες ημέρες πριν την έναρξη του έκοψε τον τένοντα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού! Πάτησε ένα κομμάτι γυαλί από μπουκάλι after shave, το οποίο του έπεσε ενώ ξυριζόταν.

Έβερ Μπανέγα

Ο Αργεντινός μέσος, όταν έπαιζε στη Βαλένθια, σταμάτησε να βάλει βενζίνη, ωστόσο ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο. Αποτέλεσμα ήταν να κυλήσει το αμάξι του και να του σπάσει τον αστράγαλο.

Ρίο Φέρντιναντ

Την εποχή που έπαιζε στη Λιντς χτύπησε επειδή είχε απλώσει τα πόδια του για πολλή ώρα στο τραπεζάκι! Πήγε να σηκωθεί απότομα και τραυμάτισε έναν τένοντα πίσω από το γόνατο του.

Ρίτσαρντ Ράιτ

Ο άλλοτε τερματοφύλακας της Έβερτον είχε δύο περίεργους τραυματισμούς! Αρχικά, χτύπησε γιατί έπεσε από το πατάρι του σπιτιού του, ενώ μια άλλη φορά σκόνταψε σε μια πινακίδα σε γήπεδο και τραυμάτισε σοβαρά τον αστράγαλο του.

Ντιέγκο Μαραντόνα

Το 2010, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν προπονητής της εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Εκεί, εμφανίστηκε με γένια κι ο λόγος είναι ότι ο σκύλος του τον είχε δαγκώσει και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, αλλά και να κάνει εμβόλια κατά του τετάνου και της λύσσας.

Άλαν Ράιτ

Ο παλιός μπακ της Άστον Βίλα ήταν για πολλά χρόνια ο πιο κοντός παίκτης (1.63μ.) που έχει παίξει στην Premier League. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει το δεξί γόνατο του, καθώς τέντωσε πολύ δυνατά το πόδι του, προσπαθώντας να πατήσει γκάζι στη Ferrari του.

Ντέιβ Μπίζαντ

Το 1993 ήταν τερματοφύλακας της Σαουθάμπτον κι έμεινε εκτός δράσης επειδή ένα γυάλινο μπουκάλι με σος έπεσε πάνω στο πόδι του.

Άλεξ Στέπνι

Ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1975 «έβγαλε» το σαγόνι του, επειδή φώναζε δυνατά στους αμυντικούς του κατά τη διάρκεια αναμέτρησης με την Μπέρμιγχαμ.

Κερκ Μπρόουντφουτ

Ο αμυντικός της Ρέιντζερς είχε βράσει ένα αυγό κι ετοιμαζόταν να το φάει όταν αυτό εξερράγη(!), με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Στιβ Μόροου

Η Άρσεναλ κατέκτησε το League Cup του 1993 κι ο μέσος από τη Βόρεια Ιρλανδία πανηγύριζε στους ώμους του συμπαίκτη του, Τόνι Άνταμς. Έπεσε, όμως, κι έσπασε την κλείδα του.

 

Ντάρεν Μπάρναρντ

Ο παλαίμαχος μέσος της Τσέλσι έμεινε εκτός δράσης για πέντε μήνες, επειδή γλίστρησε στα ούρα του σκύλου του στην κουζίνα του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να πάθει ρήξη χιαστών.

Νόρμπερτ Νίγκμπουρ

Ο Γερμανός τερματοφύλακας έχασε το Euro 1980 καθώς χτύπησε σε ένα δείπνο που είχε βγει με την αρραβωνιαστικιά του. Την ώρα που σηκώθηκε από το τραπέζι, το γόνατο του «κλείδωσε», με αποτέλεσμα να «σκιστεί» ο μηνίσκος του.

Ντάριους Βασέλ

Ο Άγγλος επιθετικός είχε τη φαεινή ιδέα να προσπαθήσει να σπάσει μια φουσκάλα στο πόδι του με τρυπάνι! Το αποτέλεσμα ήταν να… διαλύσει τις αρτηρίες του.

Κέβιν Κάιλ

Ο επιθετικός της Σάντερλαντ ζέσταινε το γάλα του γιου του, ωστόσο το άλλο του παιδί γλίστρησε, με αποτέλεσμα να του το ρίξει πάνω του και πιο συγκεκριμένα στο… ευαίσθητο σημείο του.

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ίσως ο πιο… διάσημος τραυματισμός! Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπήκε μαινόμενος στα αποδυτήρια μετά από έναν αποκλεισμό από την Άρσεναλ, κλότσησε ένα παπούτσι, το οποίο βρήκε τον Άγγλο στο αριστερό μάτι.

Μίλαν Ράπαϊτς

Ο Κροάτης μέσος κατάφερε να σκίσει το μάτι του με το διαβατήριο του, με αποτέλεσμα να λείψει από αρκετά ματς της Χάιντουκ.

Ντέιβιντ Μπάτι

Την περίοδο που ανάρρωνε από έναν τραυματισμό, η 3χρονη κόρη του πέρασε πάνω από το πόδι του με το τρίκυκλο της.

Ιβάνο Μπονέτι

Μετά από μια ήττα, ο προπονητής του στη Γκρίμσμπι, Μπράιαν Λο του πέταξε ένα πιάτο με φτερούγες κοτόπουλο και του προκάλεσε κάταγμα στο ζυγωματικό.

Ρόμπι Κιν

Ο παλαίμαχος επιθετικός τραυματίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να μαγνητοσκοπήσει τη σαπουνόπερα «Coronation Street». Έπαθε τράβηγμα στους μύες.

Γκρεγκορί Κουπέ

Ο Γάλλος τερματοφύλακας έμεινε δύο εβδομάδες εκτός το 2007, καθώς έκοψε το χέρι του όταν πήγε να βάλει ένα ράφι στο σπίτι του.

 

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.