Οι πιθανές έδρες της Εθνικής για το Nations League

Τη λίστα με την προεπιλογή γηπέδων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έδρα της Εθνικής ομάδας στο UEFA Nations League έστειλε η ΕΠΟ στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Είναι μια διαδικασία που τηρείται 4-5 μήνες πριν από την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων και μπορεί η κάθε ομοσπονδία να δηλώσει όσα γήπεδα επιθυμεί, καθώς δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός. Βεβαίως, όσο πλησιάζει η πρεμιέρα, η ΕΠΟ θα πρέπει να δηλώσει δύο γήπεδα για έδρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Όσον αφορά την πρώτη φάση, τα γήπεδα που δηλώθηκαν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι το Ολυμπιακό Στάδιο, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η Ριζούπολη από την Αθήνα, το «Κλεάνθης Βικελίδης» από τη Θεσσαλονίκη και το Παγκρήτιο.

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και για την τελική επιλογή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, εάν τα παιχνίδια του ομίλου με Σλοβενία, Μολδαβία και Κόσοβο θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορωνοϊού.

Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες -αρχές Σεπτεμβρίου- των αγώνων της «γαλανόλευκης», αλλά και των υπόλοιπων εθνικών ομάδων στο UEFA Nations League είναι βέβαιο ότι θα μετατεθούν για αργότερα, όπως συμβαίνει με όλα τα αθλητικά γεγονότα εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

sportfm.gr