Οι Βολιώτες αθλητές υποψήφιοι για βράβευση από τον ΠΣΑΤ

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία μεταξύ των αθλητικών συντακτών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ετοιμάζεται να βραβεύσει τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες αθλήτριες για το 2021, με τη σχετική ψηφοφορία μεταξύ των αθλητικών συντακτών-μέλη του να έχει ήδη ξεκινήσει, και τις βολιώτικες παρουσίες να είναι αρκετές.

Το υγρό στοιχείο κυριαρχεί όσον αφορά τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες, με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, εκ Πτελεού ορμώμενο να κατακτά στην κωπηλασία το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U23.

Στα ομαδικά αθλήματα υποψήφια για βράβευση είναι η Εθνική Γυναικών Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κόμπο, με την παρουσία φυσικά της Έλενας Φραγκάκη και της Ζωής Καράγγελου, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αλλά και η Εθνική Νεανίδων Highlight,με τη συμμετοχή της Ζωής Καράγγελου αλλά και της Ελένης Φράγκου, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μάλτα.

Φαβορί για βράβευση είναι σίγουρα ο προπονητής της Εθνικής Πόλο Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, που οδήγησε την ομάδα όπως αναφέρει ο ΠΣΑΤ:«Σε μεγάλες εμφανίσεις στο Τόκιο και στην κατάκτηση της 2ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Ήταν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της εθνικής μας ομάδας. Επίσης, το 2021 οδήγησε και στην 3η θέση στο World League της Τιφλίδας».

Στην Κωπηλασία επίσης υποψήφιος είναι ο Γιάννης Καλανδαρίδης που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ανδρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Πορτογαλία. Βραβείο διεκδικεί και η Πένυ Τσαούτου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. Masters 50+ στο SUP.

Ως δίδυμο Φίτσιου και Καλανδαρίδης είναι υποψήφιοι για βραβείο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ μικτό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.  Παράλληλα, στην τεχνική κολύμβησης, ο καταγόμενος από τις Μηκιές Νοτίου Πηλίου Απόστολος Λαμπαδάρης είναι υποψήφιος αφού αναδείχθηκε δεύτερος στα 100 μ. επιφάνεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων.

Βολιώτικη παρουσία καταγράφεται και στις Πολεμικές Τέχνες και συγκεκριμένα στο Tae Kwon Do, με την Ελένη Ψαρογιάννη του Νικόμαχου Βόλου να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στα -29κ. του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κορασίδων.

Τέλος, στα παραολυμπιακά αθλήματα, υπάρχει βολιώτικη συμμετοχή για βράβευση στην ομάδα Γκόλμπολ. Πρόκειται για τον Άλτιν Λέσι, όντας μέλος της Εθνικής Ελλάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Β` κατηγορία, ενώ εξασφάλισε και την άνοδό της στην Α` κατηγορία.

Η Γιορτή των Κορυφαίων θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, ενώ η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 14 του μηνός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.