Όλα έτοιμα για το τουρνουά «Δημήτρης Γκίμας»

Ο αείμνηστος Δημήτρης Γκίμας, ως παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου

Στα μέσα του περασμένου Μαΐου έγινε γνωστή η τραγική είδηση πως ο Δημήτρης Γκίμας έφυγε από τη ζωή, με τον επί χρόνια προπονητή του Φιλίππου Βέροιας να προδίδεται από την καρδιά του… Ωστόσο ο Δημήτρης Γκίμας είχε αφήσει ήδη το στίγμα του στον Ολυμπιακό Βόλου, τόσο ως παίκτης όσο και προπονητής των ακαδημιών, οπότε και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μπορούσαν παρά να τιμήσουν τη μνήμη του με το τουρνουά μπάσκετ που φέρει το όνομά του και που διοργανώνεται από τους «ερυθρόλευκους» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο ΕΑΚ Βόλου.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά θα πάρει μέρος και η Νίκη Βόλου, η οποία συνεχίζει την προετοιμασία της έντονους ρυθμούς, με το προπονητικό δίδυμο των Ανδρέα Μαύρου και Γιώργου Κοσμάτου να παρακολουθεί με ικανοποίηση σε καθημερινή βάση τους παίκτες του να αφομοιώνουν όλο και περισσότερο αυτά τα οποία θέλουν να περάσουν στην ομάδα, ενόψει της συμμετοχής της στη Β’ Εθνική κατηγορία. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα η προετοιμασία να εξελίσσεται ομαλά, και μετά από συνεχόμενα δυνατά φιλικά οι δύο προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και πάλι τους παίκτες τους σε αγωνιστική δράση, αρχής γενομένης το Σάββατο με αντίπαλο τους Τιτάνες Παλαμά, και από κει και πέρα την Κυριακή, αναλόγως του αποτελέσματος, με έναν εκ των Ολυμπιακού Βόλου και Φίλιππο Βέροιας.

Σε πλήρεις ρυθμούς και οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός Βόλου από την άλλη φτάνει σε καλύτερη κατάσταση καθώς δείχνουν να ξεπερνούν σιγά-σιγά τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Σιμάκης και Μούμογλου, ενώ πιθανότατα θα απουσιάσει ο Τσιακλάγκανος, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει στα τελευταία φιλικά παιχνίδια ένα καλό πρόσωπο, έστω και με απουσίες, και αυτό θέλουν να συνεχίσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο τουρνουά που διοργανώνουν.

Εξάλλου, και για τις δύο ομάδες του Βόλου πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των επισήμων αγωνιστικών υποχρεώσεων σε Β’ και Γ’ Εθνική Κατηγορία αντίστοιχα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και άλλα φιλικά παιχνίδια, καθώς τόσο οι Μαύρος-Κοσμάτος όσο και ο Γιώργος Βλιώρας θέλουν να διατηρήσουν σε αγωνιστική εγρήγορση τους παίκτες τους, τη στιγμή που η χρονιά που έρχεται αναμένεται να έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες κυρίως λόγω του κορωνοϊού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.