Όλο και πιο έτοιμη η Νίκη, παρά το 1-1 με τη Ρόδο

Ικανοποιητική εικόνα σε γενικές γραμμές από τους «κυανόλευκους»

Το τελικό 1-1 στο φιλικό απέναντι στη Ρόδο μοιάζει  αδικεί τη Νίκη Βόλου, ωστόσο ο προπονητής των «κυανόλευκων» Αλέκος Βοσνιάδης, κρατά μία καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του και τη βελτίωση που εμφανίζουν σταθερά.

Οι παίκτες Νίκης Βόλου έδωσαν το πέμπτο τους φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα της Ρόδου στο ΕΑΚ Βόλου ,και παρουσίασαν καλά δείγματα (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) έχοντας τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του.

Από τη Νίκη έλειψαν τα περισσότερα γκολ, καθώς τουλάχιστον ένα ήρθε, και μάλιστα ήταν απειλητική ήδη από το 2ο λεπτό όταν ο Τζιώρας έκανε ένα σουτ στέλνοντας την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο ίδιος παίκτης στο 8’ έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βλαχομήτρου αλλά ο Μακρυδημήτρης σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας της Ρόδου έκοψε την πορεία της μπάλας.

Βέβαια οι Ροδίτες στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης είχαν δοκάρι μετά από κεφαλιά του Παπάζογλου, που έστειλε την μπάλα στην οριζόντια δοκό του Αποστολίδη, ενώ στο 18’ ο Γιάννης Κυρίτσης για λογαριασμό της Νίκης έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Από την άλλη η Ρόδος ένα λεπτό αργότερα, με τον Παπάζογλου για μία ακόμη φορά είχε την ευκαιρία, καθώς ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σούταρε σχεδόν από απόσταση αναπνοής αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Νίκης.

Με τους Βολιώτες να συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, στο 25’ ο Γιάννης Κυρίτσης έκανε την εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και ο Βλαχομήτρος προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά χωρίς ωστόσο επιτυχία, ενώ ένα δυνατό σουτ στο 32’ από τον Βασιλείου ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα Ηλιάδη να παρέμβει με υπερένταση.

Γκολ και δοκάρια

Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ έγινε τελικά το 1-0 για τη Νίκη, όταν ο Τζιώρας πέρασε την μπάλα στον Τσουκαλά και αυτός σκόραρε με σουτ. Ήταν δεδομένο βέβαια ότι ο ρυθμός του αγώνα θα έπεφτε στη συνέχεια αφού έγιναν αρκετές αλλαγές και από τις δύο ομάδες, με τον Αποστολίδη στο 56’ να λέει «όχι» στον Δελαπόρτα μετά από εκτέλεση φάουλ. Από την άλλη στο 68’ ο Λουκάς Γκαρσία έκανε την ατομική ενέργεια από δεξιά, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά τη τελευταία στιγμή παρενέβησαν οι αμυνόμενοι Ροδίτες διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Η Νίκη Βόλου είχε και δύο δοκάρια στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, με το πρώτο να καταγράφεται στο 75’, αφού ο Κυριακίδης με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ηλιάδη, ενώ ακολούθησε το 1-1 της Ρόδου,  καθώς στο 83 ο Τσάβες φάνηκε να ανατρέπεται από τον Αλτιτζή (υπολογίζεται κανονικά από τον Αλέκο Βοσνιάδη στο ρόστερ της ομάδας της Νίκης για τη νέα αγωνιστική περίοδο), με τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπάζογλου ο οποίος σκόραρε απέναντι στον Περιστερίδη.

Πέναλτι ζήτησε η Νίκη δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Τζοβάρας βρέθηκε στο έδαφος εντός της αντίπαλης περιοχής, όμως ο διαιτητής έδειξε κόρνερ, ενώ ακολούθησε μία ακόμη ευκαιρία της Νίκης, όταν ο Λούκας Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας από αριστερά, μετά από ωραία προσπάθεια του Αλτιτζή, ωστόσο δεν μπόρεσε να την κοντρολάρει όπως θα ήθελε και έτσι η ευκαιρία χάθηκε.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από κει και πέρα, μετά από κεφαλιά του Παναγιωτίδη, ο Αλιατίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με το κεφάλι προσπάθησε να τη στείλει στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά είδε το δοκάρι να τη σταματά.

Αυτό που έλειψε λοιπόν από τη Νίκη Βόλου ήταν τα περισσότερα τέρματα, στοιχείο το οποίο επεσήμανε και ο προπονητής της Νίκης, χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται αγχωμένος για την ολοκλήρωση των τελικών προσπαθειών. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη φάνηκαν να συνεργάζονται καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ για ένα ακόμη παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν οι Ροχάνο και Γρομητσάρη,ς οι οποίοι προφυλάσσονται αλλά και οι τραυματίες Μπάλλας και Θάνος Κυρίτσης, με τον δεύτερο να αργεί κάπως να επιστρέψει στη δράση μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Κυρίτσης Γ., Παναγιωτίδης, Μπόσιο, Μέτσε, Αλιατίδης, Τσουκαλάς, Τσιμπούκας, Βασιλείου, Τζιώρας, Βλαχομήτρος. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Περιστερίδης, Τζοβάρας, Πάνος, Λούκας Γκαρσία, Κάσσος, Κυριακίδης, Ανδρέου και Αλτιτζής.

Ρόδος (Αντωνίου): Ηλιάδης, Σάντο, Μακρυδημήτρης, Χύσι, Ρέτσος, Μάρκοβιτς, Φερρέιρα, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Δελαπόρτας, Παπάζογλου. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Θεοδωράκης, Τσάβες, Σουλάι, Νικολόπουλος, Αδαμάκης, Καψάλης, και Μπότος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.