Όλοι μέσα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Συζήτηση για τους δύο ομίλους στην Α’ κατηγορία την Τρίτη 20/07

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα και το κύπελλο της ΕΠΣΘ ολοκληρώνεται σήμερα (16/07) στις 23:59, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες και να ετοιμάζεται για την αγωνιστική δράση της περιόδου 2021-22.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports» oι συμμετοχές που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι φτάνουν τις 40, συμπεριλαμβανομένων των τριών ομάδων της Μαγνησίας που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική (Διαγόρας Στεφανοβικείου, Θησέας Αγριάς και Δήμητρα Ευξεινούπολης) αλλά και των Χλόης και ΑΟ Σκοπέλου που κάνουν την επανεμφάνισή τους. Μόλις μία ομάδα απέμενε για να δηλώσει συμμετοχή, με την ΕΠΣΘ να περιμένει την ολοκλήρωση της σχετικής διορίας για να επικυρώσει τις τελικές λίστες.

Αυτό που προκύπτει αυτήν τη στιγμή είναι ότι 17 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, συν 20 στη Β’ τοπική κατηγορία. Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, πρόκειται για όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τελευταίο πρωτάθλημα συν τον ΓΣ Αλμυρού που υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική, και δεν επιβεβαιώθηκε η διάθεση της διοίκησης συγκεκριμένου συλλόγου που μελετούσε το ενδεχόμενο η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στη Β κατηγορία. Ο αριθμός «17» ωστόσο διατηρεί στο προσκήνιο το σενάριο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ σε δύο ομίλους, κάτι που έτσι και αλλιώς ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2020-21 στη Β’ κατηγορία.

Συνάντηση εκ νέου την Τρίτη 20/07

Με τη διοίκηση της ΕΠΣΘ λοιπόν να θεωρεί ως… αναγκαίο κακό τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ σε δύο ομίλους, και για ημερολογιακούς λόγους αλλά και με φόντο την έξαρση της πανδημίας και πάλι, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι θα προκύψει από το φθινόπωρο και μετά, σύλλογοι και ΔΣ θα συναντηθούν και πάλι την ερχόμενη Τρίτη (20/07) προκειμένου κατά κάποιον τρόπο να οριστικοποιηθούν τα δεδομένα, ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Άλλωστε, είχε προηγηθεί και άλλη συνάντηση, και εκεί η ΕΠΣΘ είχε ζητήσει από τους συλλόγους να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε (με εξαίρεση ίσως μόνο τον Ρήγα Φεραίο), οπότε όλες οι απόψεις αναμένεται και πάλι να κατατεθούν στη συνάντηση της Τρίτης.

Από τη μία λοιπόν η ΕΠΣΘ κάνει λόγο για αναγκαίο κακό, από την άλλη όμως κάποιοι σύλλογοι αντιδρούν, θεωρώντας ότι οι δύο όμιλοι θα φέρουν συνθήκες έντονου ανταγωνισμού στον έναν και μικρότερο βαθμό δυσκολίας στον άλλο, συν του ότι οι ομάδες εκτός αστικού ιστού του Βόλου (αν ο διαχωρισμός γίνει με γεωγραφικά κριτήρια) θα κληθούν σε συνεχείς μετακινήσεις σε αντίθεση με αυτές της πόλης του Βόλου που θα παίζουν ουσιαστικά μεταξύ τους.

Aπό την άλλη, στους κόλπους και των ομάδων της ΕΠΣΘ, έχει αρχίσει ν’ αναπτύσσεται μία συζήτηση για το αν θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ισχυρής σύστασης εμβολιασμού των μελών των συλλόγων, έστω και αν η διοίκηση της Ένωσης δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ ούτε και η ΕΠΟ έχει πάρει θέση. Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στον Αθλητισμό δεν έχει πάντως προκύψει, και όλοι περιμένουν τις εξελίξεις σ’ αυτό το κομμάτι από την πλευρά της Πολιτείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.