«Όλοι θα νιώσουν ασφαλείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να επιβαρύνουν τo περιφερειακό σύστημα Υγείας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, εν μέσω ανησυχιών ότι οι καθημερινές εξετάσεις αθλητών, θα δημιουργήσουν ένα επιπλέον βάρος στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν με τρόπο που θα κάνει όλους να νιώθουν ασφαλείς, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κατσουνόμπου Κάτο σε δημοσιογράφους, απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε μια ένωση νοσηλευτών ότι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο θα εξοικονομήσει ιατρικούς πόρους που χρειάζονται για το κοινό.

Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 εξέδωσαν αυτή τη βδομάδα νέα αυστηρά μέτρα για τους θερινούς αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να ξεκινήσουν σε λιγότερο από τρεις μήνες μετά από καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας Covid-19.
Τα νέα μέτρα απαιτούν καθημερινές εξετάσεις  των αθλητών και περιορίζουν τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο χώρος για σερφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αρνήθηκε να δημιουργήσει εγκαταστάσεις εξετάσεων COVID-19 για αθλητές, λόγω έλλειψης ιατρικών εγκαταστάσεων, όπως ανέφερε ο οργανισμός media της χώρας, NHK.
Η πόλη Ιστσινομίγια, περίπου 96 χιλιόμετρα ανατολικά του Τόκιο, κλήθηκε να δημιουργήσει μια μονάδα τεστ για την εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

Οι Βραζιλιάνοι σέρφερ, που αναμένεται να είναι μεταξύ των μεταλλίων στο ολυμπιακό ντεμπούτο του αθλήματος, ήθελαν να βρεθούν κοντά στην παραλία αντί για το Ολυμπιακό Χωριό περίπου δύο ώρες μακριά.

Ο υπουργός Υγείας Νοριχίσα Ταμούρα επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Moderna Inc, έφτασαν στην Ιαπωνία.
Η Ιαπωνία έχει εμβολιάσει μόνο το 1,8% του πληθυσμού της, πολύ λίγο για να αμβλύνει ένα τέταρτο κύμα  κρουσμάτων που οφείλονται σε μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Επιδιώκοντας να επιβραδύνει την εξάπλωση, το Τόκιο και η Οζάκα παραμένουν υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου.
Τα νέα κρούσματα στο Τόκιο αυξήθηκαν σε 1.027 την Πέμπτη, το υψηλότερο από τις 28 Ιανουαρίου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.