Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για το 1ο Κριθαριά Trail

Ετοιμάζεται για τη διαδρομή ο ΣΔΥ Βόλου

Από όλες τις περιοχές της Ελλάδας έρχονται καθημερινά οι εγγραφές για το 1ο Κριθαριά Trail και για τις 30 Ιανουαρίου, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του ΣΔΥ Βόλου, με μεγάλη φυσικά ανταπόκριση από τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, όπως συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνουν δε ότι το 1ο Κριθαριά Trail είναι ο πιο παραθαλάσσιος ορεινός αγώνας της Ελλάδας, κινείται στο βουνό αλλά ελάχιστα πάνω από τη θάλασσα, και οι διαδοχικές παραλίες που δεσπόζουν στη διαδρομή προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα, όπως και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε βράχο στη θάλασσα. Μάλιστα οι δρομείς σε τμήμα του αγώνα κατεβαίνουν και τρέχουν και στην ακρογιαλιά.

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έθεσε νέο πρωτόκολλο για τη συμμετοχή και για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εναρμόνισε την προκήρυξη, και έλαβε επίσημα την έγκριση διεξαγωγής από τη ΓΓΑ. «Κάθε δρομέας που θα συμμετέχει οφείλει να διαβάσει προσεκτικά όσα προβλέπονται και αναφέρονται στην προκήρυξη, και τι πρέπει να προσκομίσει, προκειμένου να αγωνιστεί, καθώς δεν διαφορετική περίπτωση οι κανονισμοί της ΓΓΑ θα απορρίψουν την συμμετοχή του» αναφέρουν επίσης οι διοργανωτές.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Αυτές γίνονται στο https://voloshalfmarathon.gr στην κατηγορία «ΝΕΑ», και προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Οι αποστάσεις των αγώνων είναι:

-8,3 χιλιόμετρα Trail με υψομετρική 350 μέτρων.

-6.500 μέτρα Αγώνας Δρόμου τύπου «urban trail» (άσφαλτος) με υψομετρική 165 μέτρων στη διαδρομή Κριθαριά – Μάραθος – Άγιος Γεώργιος.

Οι 2 αγώνες θα γίνουν με διαφορά μεταξύ τους 2 ωρών ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τρέξει και στους δύο. Ποσό συμμετοχής για κάθε αγώνα έχουν οριστεί τα 5 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.