Ολοκληρώθηκε το 1ο σκακιστικό πρωτάθλημα ράπιντ Μαγνησίας

Με επιτυχία όπως αναφέρουν οι διοργανωτές

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το 1ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ράπιντ Μαγνησίας που διοργάνωσε στοn Βόλο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών «Αριστοτέλειο», η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με την υποστήριξη του ΑΟ Αγριάς Μαγνησίας «Άθλος»/Τμήμα Σκακιού «Το Πιονάκι», σημείωσε μεγάλη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, ίσως για πρώτη φορά στον Βόλο συγκεντρώθηκαν, σε ένα τουρνουά ράπιντ, τόσοι πολλοί σκακιστές και σκακίστριες και στα δύο γκρουπ, από διάφορους συλλόγους της Θεσσαλίας, αλλά και άλλους συλλόγους της ελληνικής επικράτειας.

Συνολικά 73 σκακιστές και σκακίστριες (41 στο Α’ γκρουπ και 32 στο Β’ γκρουπ) έδωσαν ενδιαφέρουσες μάχες επάνω στη σκακιέρα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία παρτίδα και αποδεικνύοντας πόσο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια το σκάκι στη Θεσσαλία, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Ο χρόνος σκέψης σε κάθε παρτίδα του τουρνουά ήταν 10’ για κάθε παίκτη συν 5’’ για κάθε κίνηση.

Στο Α’ γκρουπ, όπου αγωνίστηκαν αρκετοί αξιόλογοι σκακιστές και σκακίστριες διαφόρων ηλικιών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Λαρισαίος Νεοκλής Δριστέλλας, που ανήκει στην Ευβοϊκή ΕΣ, με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, ο οποίος βραβεύτηκε με κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 60 €.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κώστας Τζαμτζής της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου με 7 βαθμούς, ο οποίος βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 30 €, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Κωνσταντέλιας του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας με 6,5 βαθμούς, οποίος βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 20 €.

Πρώτος στην κατηγορία Κ18 αναδείχθηκε ο Γιάννης Τσελέπη του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας με 6,5 βαθμούς και πρώτη στην αντίστοιχη κατηγορία η Φαρσαλινή Ιωάννα Αγγελακοπούλου του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας με 5,5 βαθμούς.

Πολύ καλές εμφανίσεις όσον αφορά τους σκακιστές και τις σκακίστριες από τους συλλόγους της Μαγνησίας έκαναν επίσης, από την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου οι Στέλιος Λαγάρας 5ος με 6,5 βαθμούς, Μανώλης Ραφτόπουλος 10ος με 5,5 βαθμούς, Γιάννης Ρούμπος 12ος με 5 βαθμούς, Μάριο Μίνγκο 15ος με 5 βαθμούς και Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου 17η (2η στα κορίτσια) με 5 βαθμούς και από τη Σκακιστική Ένωση Βόλου οι Βασίλης Κορώνας 8ος με 6 βαθμούς, Γιώργος Καραχρήστος 9ος με 6 βαθμούς και Θεόφιλος Βλάχος 16ος με 5 βαθμούς.

Στο Β’ Γκρουπ, στο οποίο έγιναν 5 γύροι και αγωνίστηκαν σκακιστές και σκακίστριες χωρίς δελτίο ή χωρίς ELO, τις 3 πρώτες θέσεις, κατά σειρά, κατέκτησαν στα αγόρια οι Δημήτρης Καραγιαννάκης με 5 βαθμούς, Στέλιος Καραγιάννης Στέλιος με 4 βαθμούς και Angjelo Pasha με 4 βαθμούς και στα κορίτσια οι Σοφία Σημαιάκη με 4 βαθμούς, Άρτεμις Μπουγά  με 3 βαθμούς και Αγορίτσα Χαμορούσου με 3 βαθμούς.

Διευθύντρια των αγώνων ήταν η Έλσα Κάππα, διαιτητές οι Αντώνης Σουλικιάς και Δήμος  Δερέκας και υπεύθυνος κληρώσεων ο Αντώνης Σουλικιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.