Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα SUP στον Βόλο

Θετικές εντυπώσεις άφησε η συνδιοργάνωση ΝΟΒΑ-Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ

Για τρεις ημέρες από την περασμένη Παρασκευή έως και σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου φιλοξενήθηκε στον Βόλο το πανελλήνιο πρωτάθλημα όρθιας ιστιοσανίδας-SUP στον Βόλο, με τη συνδιοργάνωση του ΝΟΒ-Α και της πανελλήνιας ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ να κερδίζει τις εντυπώσεις και ευμενή σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που πανελλήνιο πρωτάθλημα SUP φιλοξενήθηκε εκτός Αττικής, όπως παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ Γιάννης Σκούρτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν (σύντομα μάλιστα) και άλλες διοργανώσεις της ομοσπονδίας στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, μιας ομοσπονδίας που έχει στους κόλπους της συνολικά τέσσερα αθλήματα, εκ των οποίων τα τρία είναι ολυμπιακά.

«Είναι το έβδομο πρωτάθλημα SUP που διοργανώνεται, αλλά είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε εκτός Αθήνας και μετά τον Βόλο θέλουμε ν’ ακολουθήσουν Κρήτη, Γιάννενα και  Θεσσαλονίκη, για να έρθει σε επαφή ο κόσμος με το άθλημα και να το γνωρίσει. Είναι εύκολο άθλημα και ο καθένας μπορεί να το ακολουθήσει, μαθαίνοντας εξ αρχής κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες» σημείωσε αρχικά ο κ. Σκούρτης, και αφού εξήρε τον ΝΟΒ-Α για την καλλιέργεια του αθλήματος αλλά και τη Βολιώτισσα Πένι Τσαούτου η οποία έχει αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο SUP, συμπλήρωσε: «Η διοργάνωση ήταν άψογη και ανέβασε το επίπεδο για τους επόμενους αγώνες. Όλα είναι ανοιχτά για όλα τα αθλήματά μας με διοργανώσεις στον Βόλο. Έχουμε την πρόθεση και ξέρουμε ότι όλοι θα βοηθήσουν. Έχουμε τη διάθεση να συνδιοργανώσουμε τόσο πανελλήνια όσο και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Από πλευράς ΝΟΒ-Α εξάλλου ο γενικός γραμματέας Χρήστος Καλλιώρας τόνισε ότι: «Οι καιρικές συνθήκες μας ευνόησαν και προσφέραμε όλα όσα μπορούσαμε στους συμμετέχοντες στη διοργάνωση, με αθλητές και αθλήτριες 120 στο σύνολο από 14 σωματεία. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 90 ετών του ΝΟΒΑ, κερδίσαμε τα θετικά σχόλια για την αρτιότητα της διοργάνωσης».

Ο Γιάννης Σκούρτης (αριστερά) πρόεδρος της ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ, με τον γγ του ΝΟΒ-Α, Χρήστο Καλλιώρα.

Νέα επικράτηση της Τσαούτου

Παρούσα στη διοργάνωση άλλωστε ήταν και η Βολιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια Πένι Τσαούτου, που επικράτησε στη μεγάλη απόσταση Γυναικών.

«Ήταν πάρα πολύ ωραία διοργάνωση στον ωραίο μας Βόλο και ελπίζω να το απήλαυσαν και όλοι οι συμμετέχοντες. Μας βοήθησε και ο καιρός και έγιναν θεωρώ πάρα πολύ ωραίοι αγώνες» σημείωσε η αθλήτρια του ΝΟΒ-Α, μιλώντας στο «Μagnesiasports»., τονίζοντας ότι το SUP eίναι ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα αθλήματα παγκοσμίως και ότι ειδικά μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε τρομερή διοργάνωση μπήκαν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξή του.

H Πένι Τσαούτου με τον Γιώργο Φράγκο

Παράλληλα νικητής στις μεγάλες αποστάσεις Ανδρών ήταν ο Γιώργος Φράγκος, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Βάρκιζας-Βάρης. «Ο αγώνας ήταν υπέροχος και πάρα πολύ καλή  ήταν η φιλοξενία. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε κάτι από εξαιρετικές συνθήκες και πάρα πολύ καλός ήταν συντονισμός. Ήταν άλλωστε ο σημερινός, από τους λίγους αγώνες που έγιναν πρωί στις μεγάλες αποστάσεις, κάτι που βοήθησε για να αποφύγουμε και τις υψηλές θερμοκρασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.