Ολυμπιακό άθλημα το μπρέικντανς, η πρόταση των Γάλλων

Αγώνες μπρέικντανς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 θα προτείνει η οργανωτική επιτροπή του Παρισιού!

Όπως θα συμβεί και στο Τόκυο 2020, έτσι και στην προσεχή κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, θα συνεχιστούν οι δοκιμές αθλημάτων.

Ήδη το Τόκυο έχει επιλέξει πέντε αθλήματα που θα προωθηθούν μέσω των Αγώνων του 2020 (αναρρίχηση, σκέιμπορντ, σέρφινγκ, καράτε και μπέιζμπολ), οπότε οι Γάλλοι πήραν… τη σκυτάλη.

Στις επιλογές τους ήταν να κρατήσουν τα τρία πρώτα και στις θέσεις των δύο τελευταίων πρότειναν να μπει το μπρέικντανς.

Η απόλυτα επιτυχημένη δοκιμή του ως αγώνισμα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες, ώθησε τους διοργανωτές των μεθεπόμενων Ολυμπιακών Αγώνων να προτείνουν το καταλήξουν στο συγκεκριμένο άθλημα για τη διοργάνωση του Παρισιού.

Η επίσημη πρότασή τους θα κατατεθεί τον προσεχή Μάρτιο στην αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ, ενώ η τελική απόφαση θα παρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2020.

Με βάση τον φάκελο που θα καταθέσει η οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2024», η πρόταση αφορά τη διεξαγωγή δύο τουρνουά, ένα ανδρών και ένα γυναικών με το συνολικό αριθμό να μην υπερβαίνει τους 32 αθλητές (16 σε κάθε τουρνουά).

Από εκεί και πέρα οι Γάλλοι πρότειναν να γίνουν τέσσερα διαφορετικά έξτρα αγωνίσματα: σκέιτμπορντ με 96 αθλητές, αγώνες αναρρίχησης με 72 αθλητές και σέρφινγκ με 48 αθλητές. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτά θα πάρουν μέρος 248 αθλητές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.