Ολυμπιακός Βόλου το τρένο, Πιερικός η αφύλακτη διάβαση

Όσο κι αν ακούγεται κλισέ ο Ολυμπιακός Βόλου με το έξι στα έξι μετά το 0-2 επί του Πιερικού στην Κατερίνη είναι το τρένο της κατηγορίας, αφού είναι η μοναδική ομάδα όχι μόνο του δευτέρου ομίλου μετά την ήττα του μέχρι πρότινος συγκάτοικού του στη βαθμολογία Διαγόρα Σεβαστής αλλά και γενικότερα της Γ’ Εθνικής που έχει κάνει το απόλυτο.

Το τρένο λοιπόν που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου πέρασε από την αφύλακτη διάβαση του Πιερικού το απόγευμα της Κυριακής με δυο τέρματα του Φλίγκου, που έφτασε τα οκτώ στο πρωτάθλημα. Και λέμε αφύλακτη διάβαση, διότι μπορεί οι ερυθρόλευκοι να σκόραραν στο δεύτερο μέρος και τα δύο γκολ τους (52’ και 85’) και μετά την αποβολή του στο 49′ του Τριανταφυλλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ουσιαστικά μέχρι τότε δεν έβρισκαν ουσιαστική αντίσταση από τους γηπεδούχους, που από καθαρή τύχη δεν είχαν μείνει πίσω στο σκορ, έστω κι αν το μονοδιάστατο αμυντικό παιχνίδι τους είχε σωστή οργάνωση.

Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα επέλεξε να παίξει άμυνα και μόνο άμυνα, όντας τελείως ακίνδυνη επιθετικά, με τον Ολυμπιακό να κλείνει τον αντίπαλό της στα καρέ του στο πρώτο 45λεπτο, αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες φαίνεται από τις έξι ευκαιρίες και το ένα ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα στο 5′ η σέντρα του Δωματά είχε ως αποδέκτη τον Φλίγκο που σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Πισάνι. Στο 11′ η εκτέλεση φάουλ του Στουρνάρα από τα δεξιά βρήκε πάλι σε ετοιμότητα τον Ιταλό τερματοφύλακα, ενώ στο 21’ το σουτ του Ιωαννίδη, που συνεχώς προωθούνταν, όπως και ο Στουρνάρας από την άλλη πλευρά έφυγε άουτ.

Ίδια ήταν η κατάληξη στην προσπάθεια του Δωματά στο 26’, ενώ στο 37′ είχαμε ακύρωση τέρματος για τους φιλοξενούμενους σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου, το οποίο όμως δε μέτρησε, διότι ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα. Το φάουλ τελικά εκτελέστηκε πάλι από τον Οικονόμου και ο Πισάνι «απογειώθηκε» και έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ. Τέλος, στο 42′ σημειώθηκε η μεγαλύτερη φάση για τους Βολιώτες που έφτασαν μία ανάσα από το 0-1, καθώς ο Κωστόπουλος σημάδεψε το δοκάρι του Πισάνι με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και στην επαναφορά ο Τέλλος έστειλε την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την αποβολή του Τριανταφυλλίδη (49’) και τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει κεφάλι. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Φλίγκος στην «καρδιά» της άμυνας του Πιερικού άλλαξε πορεία στην μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα του Πισάνι για να γίνει το 0-1.

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στη συνέχεια και μετά τις ευκαιρίες των Κωστόπουλου στο 61’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, που μπλόκαρε ο Πισάνι, και το άστοχο σουτ του Σταύρου στο 81’ εντός περιοχής, ήρθε πέντε λεπτά πριν τη λήξη το επισφράγισμα του διπλού για τον Ολυμπιακό.

Ο Δωματάς στο 85’ έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια από αριστερά και έβγαλε παράλληλα για τον Φλίγκο, που με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή και σε άδειο τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ο Κολημήτρας προσπάθησε κι αυτός στο 87’ να παραβιάσει την εστία του Πιερικού μετά από πάσα του Μπρίτος, ωστόσο είδε την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ουμπέρτο, Αχείμαστος, Μπαρούτας, Αγησιλάου, Τριανταφυλλίδης, Νταντίνι (67′ Γελαδάρης), Ριβελίνο, Λούγκος, Καραμανώλας (46′ Παναγιωτίδης), Παπαδόπουλος, Λαζόπουλος (80′ Καμαρά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι (46′ Αναστασίου), Οικονόμου (87′ Μπρίτος), Σταύρου, Δωματάς, Ευθυμιάδης (80′ Κολημήτρας), Φλίγκος.

Οι δηλώσεις

Ο Π. Τζαναβάρας στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη νίκη σημαντική απέναντι σε μία ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία, ενώ στάθηκε στο γεγονός της χρησιμοποίησης του Αναστασίου δίπλα στον Φλίγκο στο δεύτερο μέρος: «Εντόπισα ότι ο Φλίγκος χρειαζόταν δίπλα το έναν παίκτη γρήγορο και δυνατό και να δώσει μεγαλύτερη κρούση στην περιοχή, όπως και έγινε και κατορθώσαμε και ανοίξαμε το σκορ». Σε ό,τι αφορά το αν η ήττα από τον Απόλλωνα έγινε μάθημα τόνισε: «Πολλές φορές οι νίκες σε αποπροσανατολίζουν, σε παρασύρουν και σε κάνουν να χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου. Είναι, ωστόσο, παρά πολύ νωρίς για οτιδήποτε. Αυτό μου λέει η εμπειρία και μπορώ να σας το διαβεβαιώσω. Κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το βλέπουμε με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Ζιώγας μίλησε για την απουσία του Κραγιόπουλου απότ ην άμυνα: «Για μας σήμερα ήταν μεγάλη απώλεια του Κραγιόπουλου, ο οποίος πέρα απ’ ότι είναι αρχηγός και έμπειρος, είναι ο στυλοβάτης της ομάδας μας. Δεν θα σταθώ τόσο πολύ στην απουσία του τερματοφύλακα γιατί πρέπει να έχεις δύο ισάξιους. Η έλλειψη του Κραγιόπουλου σήμερα στοίχισε πάρα πολύ, γιατί κάναμε κάποιες αλλαγές, όσον αφορά την άμυνα».

Ο Βαγγέλης Στουρνάρας, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την παρουσία του, όπως έκανε άλλωστε και ο προπονητής του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Έπρεπε να διαχειριστούμε ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα, αυτό με τον Απόλλωνα Λάρισας στο Κύπελλο, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Η στόφα της ομάδας και ο επαγγελματισμός των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας αυτό επιτάσσει. Τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά στο πρωτάθλημα και ήρθαμε στην Κατερίνη με έναν και μοναδικό στόχο, να πάρουμε το παιχνίδι. Το πήραμε, αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.