Ολυμπιακός: Πάνω από 32 εκατ. ευρώ στα ταμεία του από την πρόκριση στους ομίλους του CL

Δε λέγονται τυχαία «χρυσοφόροι» οι όμιλοι του Champions League.

Σαφώς για κάθε ομάδα η είσοδος σε αυτούς της ανεβάζει το πρεστίζ και την καθιστά πιο… λαμπερή, αλλά πολύ μεγάλο είναι το όφελος και στο οικονομικό κομμάτι.

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στα γκρουπ του Champions League θα φέρει στα ταμεία των «ερυθρόλευκων» ποσό που ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και το οποίο μπορεί ν΄ αυξηθεί ακόμη περισσότερο ανάλογα με την πορεία τους στα ματς που θα γίνουν έως το Δεκέμβριο.

Τα ποσά που έχουν εξασφαλίσει έως τώρα οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι τ΄ ακόλουθα:

– Πριμ 15.250.000 ευρώ για την είσοδο στους ομίλους που μοιράζει η UEFA.
– Επιπλέον μπόνους 15.512.000 ευρώ διότι η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 19η θέση του 10ετούς ranking, ανάμεσα στις 32 ομάδες της διοργάνωσης.
– Ποσό 1.485.000 ευρώ από το market pool (έσοδα που καθορίζονται από την ποσοστιαία εμπορικότητα της τηλεοπτικής αγοράς κάθε χώρας που εκπροσωπείται στη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων και έπειτα).

Σε περίπτωση, δε, αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από την Κράσνονταρ, ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείο του άλλο 1,2 εκατ. ευρώ, από το αντίστοιχο ποσοστό του «Δικεφάλου του Βορρά» ως δευτεραθλητής Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη στους ομίλους δίνει 2,7 εκατ. ευρώ, και κάθε ισοπαλία 900.000 ευρώ. Πιθανή πρόκριση στους «16» του Champions League προσφέρει έξτρα μπόνους 9,5 εκατ. ευρώ, στα προημιτελικά 10,5 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά 12 εκατ. ευρώ και η πρόκριση στον τελικό, άλλα 15 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.