Ολυμπιακός Βόλου-μπάσκετ: Αναζητά συγκέντρωση για επιπλέον βελτίωση

Ενόψει Ιωαννίνων και Νίκης

Πέρα από τα φαλτσοσφυρίγματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Ερμή Σχηματαρίου, είχε να αντιμετωπίσει και τα δικά του τα λάθη, με κάποια χαμένα αλλά θεωρητικά εύκολα κατά τ’ άλλα σουτ να κοστίζουν την ώρα που μείωνε τη διαφορά στο σκορ, με την έλλειψη συγκέντρωσης να μοιάζει ως αίτιο…

Ωστόσο τώρα καλείται να πάρει την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον ΣΚ Ιωάννινα, την ερχόμενη Κυριακή για να αφοσιωθεί με περισσότερη αισιοδοξία στο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου που ακολουθεί στο πρόγραμμα.

«Είδαμε έναν ανταγωνιστικό Ολυμπιακό Βόλου και το -11 τον αδικεί απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου, με τα δύο τρίποντα που δεχθήκαμε στο τέλος αύξησαν τη διαφορά ενώ ουσιαστικά είχε κριθεί το παιχνίδι. Δείξαμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα, όπως έχουμε κάνει σε όλα τα παιχνίδια μας έως τώρα. Ήμαστε δυνατοί στην άμυνα, απέναντι στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Έχουν έναν μέσο όρο 80 πόντων και καταφέραμε να τους κρατήσουμε κοντά στους 60» ήταν το αρχικό σχόλιο εξάλλου του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργου Βλιώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ερμή Σχηματαρίου. Συνεχώς, ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς χάσαμε κάποια λέι απ και κάποιες βολές σε κρίσιμες στιγμές και όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες αυτά τα πληρώνεις. Η ευκαιρία παρουσιάζεται μία φορά. Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος γιατί δεν ήταν και από τα παιχνίδια που λες ότι τα έχεις… κυκλώσει. Εμάς ο στόχος μας είναι άλλος και θεωρώ ότι τα παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε στην έδρα μας θα τα κερδίσουμε. Να είμαστε όμως πάνω απ’ όλα υγιείς γιατί μας έχουν βρει και πολλές ατυχίες. Παραμένουμε όμως αισιόδοξοι για τη συνέχεια».

Η συνέχεια λοιπόν περιλαμβάνει το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΣΚ Ιωάννινα εκτός έδρας και το ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου στο κλειστό του ΕΑΚ, στις 28 Νοεμβρίου. Mε νίκη εκτός έδρας έχει και βαθμολογικά οφέλη αλλά και κέρδη για την ψυχολογία ενόψει Νίκης ο Ολυμπιακός Βόλου, έστω και αν αγωνιστεί με απουσίες, με δεδομένες αυτές των Τσιακλάγκανου και Αγγελόπουλου, αλλά και του νεαρού Χανέλι, που υπέστη βαρύ διάστρεμμα και κανείς δεν ξέρει αν θα προλάβει να αγωνιστεί σε κάποιο παιχνίδι πριν από τα Χριστούγεννα.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι η διοίκηση κινείται ήδη για τη μεταγραφική περίοδο που ακολουθεί, έχοντας τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συμφωνία με δύο παίκτες. Οι προσθήκες αυτές μετά και τους σοβαρούς τραυματισμούς μοιάζουν απαραίτητες, ώστε η ομάδα να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή στην κατηγορία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.