Ολυμπιονίκης ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ο Ολυμπιονίκης στο τζούντο, Βαλέριος Ασλανίδης είναι ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο στη Μόσχα.

Ο κ. Ασλανίδης είναι σήμερα πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open. Είναι επίσης ο πρώτος Έλληνας ο οποίος έκανε εθελοντικά έκανε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μια κίνηση κυρίως συμβολική, με γνωστούς πολίτες που κάνει πρώτοι το εμβόλιο για να στείλουν το μήνυμα για την ασφάλειά του, καθώς αρκετές χώρες έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους.

Χθες, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24», πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει στη Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου.

«Θεωρούμε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί προς ευρεία χρήση στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου», δήλωσε ο Νμτίτριεφ, επισημαίνοντας ότι η παραγωγή του εμβολίου θα στοχεύει στο να καλύψει πρωτίστως την ζήτηση στην Ρωσία.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.