Όνειρο ήταν και πάει για ΠΑΟΚ, ήττα με 1-4 από την Μπενφίκα

Προσπάθεια του Λημνιού στο ματς του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα

Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ, που υποτάχτηκε στην ανωτερότητα της Μπενφίκα και έχασε στην έδρα του με το βαρύ 1-4, παρότι ήταν αυτός που προηγήθηκε. Έτσι ο δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ρητό «ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο» ισχύει απόλυτα στην αναμέτρηση της Τούμπας, αφού μετά την τεράστια ευκαιρία στο 5’ από τον Λημνιό, που γύρισε υπέροχα και σούταρε, για να περάσει η μπάλα μετά από κόντρα κόρνερ, ήρθε το 1-0 στο 13’. Μετά από εξαιρετική κομπίνα σε φάουλ από τους Θεσσαλονικείς, ο Πέλκας από τον άξονα πάσαρε δίπλα του δεξιά στον Βιεϊρίνια, εκείνος έκανε τρομερή διαγώνια πάσα στα αριστερά στον Μαουρίσιο, που γύρισε στον αφύλακτο Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος φορ από κοντά σε κενή εστία και χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρα οφσάιντ άνοιξε το σκορ.

Ωστόσο, στο 20’ ήρθε γρήγορα η απάντηση της Μπενφίκα. Ο Πίτσι εκτέλεσε με φάλτσα το κόρνερ, ο Ζαρντέλ νίκησε τον αέρα τον Βαρέλα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 24’ ο Πασχαλάκης έκανε τραγικό λάθος, αφού στην προσπάθειά του να κρατήσει την μπάλα, για να μη βγει κόρνερ, την έχασε, ο Σέρβι έκλεψε και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ τον ανέτρεψε καθαρά. Στο 26’ ο Σάλβιο εκτέλεσε το πέναλτι στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη, με την μπάλα να πηγαίνει δοκάρι και μέσα (1-2).

Στο 35′ ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος. Ο Πέλκας βρήκε τον Μάτος σε φάουλ Μάτος, αλλά η κεφαλιά του από το ύψος της μικρής περιοχής αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον  Βλαχοδήμο σε κόρνερ.

Στο 36’ είχαμε διπλή ευκαιρία για τη Μπενφίκα. Ο Γκριμάλδο έκανε σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Σεφέροβιτς μετά από σέντρα του Σέρβι πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά στο 39’ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι. Ο Σέρβι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Πίζι αφύλακτος από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-3.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, ενώ οι Πορτογάλοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με το δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν (το πήρε ο Ζαρντέλ από τον Βαρέλα, που τον πέταξε στο έδαφος σε στημένη φάση). Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Σάλβιο και από κει και πέρα το ματς δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, με τον Πρίγιοβιτς να έχει δοκάρι στο 51’ σε κεφαλιά. ΟΙ γηπεδούχοι μετά την αποβολή του Μάτος με δίκαιη δεύτερη κίτρινη στο 76’ για πολύ δυνατό φάουλ με το σώμα στον Σέρβι, χωρίς να πηγαίνει στην μπάλα, συνέχισαν με δέκα μέχρι το τέλος, με το σκορ να μην αλλάζει. Πάντως, ο κόσμος έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και αποθέωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ κι αυτό έχει τη δική του σημασία.

ΠΑΟK: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63’ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46’ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76’ Ακπόμ), Πρίγιοβιτς

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο, Φέισα, Πίτσι (76′ Ζίβκοβιτς), Ζέντσον Φερνάντες, Σέρβι, Σάλβιο (63’ Σεμέντο), Σεφέροβιτς (85’ Ζοάο Φέλιξ)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.