Ορατές οι διαφορές σε σχέση με πέρσι για τον Ολυμπιακό Βόλου

Αρκετές όσο και ορατές είναι οι διαφορές που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου σε σχέση με πέρσι σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτον διοικητικά δεν υπάρχει πολυφωνία, για να το πούμε κομψά, αλλά η ενός ανδρός αρχή, όπως τη χαρακτήρισε μόνος του σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Επίσης, φέτος έχει καθοριστεί ένα μπάτζετ, που είναι σίγουρα αρκετά μικρότερο από πέρσι και βάσει αυτού επιλέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές, για τους οποίους υπάρχει ένα «ταβάνι» για τις αμοιβές τους και αναφερόμαστε στους πιο καλοπληρωμένους. Φαίνεται λοιπόν ότι όλοι παίρνουν αυτό που πραγματικά αξίζουν στην αγορά και δεν αμείβονται με ποσά που θα δημιουργήσουν ρίσκο για το αν η διοίκηση θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέσα στη χρονιά. Έτσι, παράλληλα, υπάρχει μία μεγαλύτερη υγεία στα αποδυτήρια, αλλά και κρατούνται καλύτερα οι ισορροπίες.

Ακόμη, οι ποδοσφαιριστές έχουν επιλεγεί κυρίως βάσει κάποιων χαρακτηριστικών, που ταιριάζουν με τη νέα φιλοσοφία που επέβαλε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Δηλαδή, πρόκειται για παίκτες, που αφενός έχουν υψηλό κίνητρο, αφετέρου ανταποκρίνονται καλύτερα στο στυλ της Γ’ Εθνικής, όπου κυριαρχεί η δύναμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει η ποιότητα, η οποία σίγουρα είναι λιγότερη από πέρσι.

Για πολλούς απ’ αυτούς, χωρίς υπερβολή, αποτελεί τιμή το ότι αγωνίζονται στον Ολυμπιακό Βόλου και μέχρι στιγμής η νυν ομάδα τους είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιαστεί στην καριέρα τους. Έτσι, τους δημιουργείται η υποχρέωση να δώσουν το κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά βεβαίως τη διάθεση και την αγωνιστικότητα μέσα στο γήπεδο, καθώς η ποιότητα είναι κάτι που θα φανεί έτσι κι αλλιώς.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δημιουργείται η αίσθηση ότι πάνω απ’ όλα μπαίνει η ομάδα, αφού δεν υπάρχουν οι σταρ και τα μεγάλα ονόματα και ο Μιχάλης Ζιώγας θα προσπαθήσει να μετατρέψει ως μεγάλο ατού της τη συνολική σωστή λειτουργία, ώστε μέσα από αυτή να αναδειχθούν και οι ιδιαίτερες ικανότητες του καθενός ποδοσφαιριστή. Σημαντικό είναι ότι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός νεοφερμένων γνωρίζουν τα… χούγια του Λαρισαίου τεχνικού, καθώς έχουν συνεργαστεί μαζί του.

Τέλος, είναι ενθαρρυντικό ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, όταν κατέβει από τη Σαμαρίνα για τον Βόλο, θα έχει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό συμπληρωμένο το ρόστερ του και θα λείπουν κάποιες ελάχιστες κινήσεις, που κατά πάσα πιθανότητα θα έρθουν να προσδώσουν κι άλλη ποιότητα.

Σίγουρα τα δύο τελευταία δεδομένα βοηθούν στην απόκτηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα της απαιτούμενης χημείας, καθώς μιλάμε για μία ομάδα, που χτίζεται πάλι σχεδόν από την αρχή.

Όπως και να ‘χει, το αν οι διαφορές που περιγράψαμε παραπάνω θα φέρουν και το ποθούμενο αποτέλεσμα, αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περιμένουν πάντως τα πρώτα φιλικά, για να βγάλουν κι αυτοί τα πρώτα τους συμπεράσματα, και σε δέκα μέρες (στις 12 Αυγούστου) θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους ερυθρόλευκους σε ένα όχι τόσο αυξημένων απαιτήσεων αγώνα με τον Παγασητικό της Α’ ΕΠΣΘ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.