Οριστικό «λουκέτο» στα τοπικά πρωταθλήματα βόλεϊ

Τέλος και οι αγώνες στην άμμο...

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να υπήρχαν σενάρια για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων υποδομής βόλεϊ αλλά και τη διεξαγωγή του Final Four Γυναικών στον Αλμυρό για την άνοδο στη Β’ Εθνική Κατηγορία, ωστόσο ο κορωνοϊός φέρνει νέα δεδομένα στο προσκήνιο. Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη ΕΟΠΕ και προέδρων Ενώσεων, καθώς εκεί σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να μπει λουκέτο σε όλες τις διοργανώσεις, εκτός από τα πανελλήνια πρωταθλήματα Εφήβων και Νεανίδων.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα κρούσματα κορωνοϊού που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες σε παιδιά αθλητικού συλλόγου της Ξάνθης, με αποτέλεσμα τα μέλη της ΕΟΠΕ να μην θέλουν να ρισκάρουν τη διασπορά του ιού σε καμία περίπτωση. Η εξαίρεση των πανελληνίων πρωταθλημάτων Εφήβων και Νεανίδων έχει να κάνει με τα μόρια που κερδίζουν τα παιδιά για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και με απόλυτη εφαρμογή του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι για το Final Four Γυναικών θα γίνει την επόμενη εβδομάδα κλήρωση στη Λάρισα ώστε να προκύψει η τελική κατάταξη των ομάδων. Όσον αφορά τους αγώνες και τα πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιακά αθλητών και αθλητριών, ουσιαστικά αυτό που αποφασίστηκε ήταν η επέκταση των ορίων ηλικίας και για την επόμενη χρονιά. Έτσι τα παιδιά δεν θα αλλάξουν ηλικιακή κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έχοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν, εφόσον όλα πάνε καλά, αυτό που θέλουν εντός αγωνιστικών χώρων.

Καμία επίσημη διοργάνωση beach volley

Την ίδια στιγμή όσοι κάνουν σκέψεις και σχέδια για τουρνουά beach volley, καθώς ήδη βρισκόμαστε στην περίοδο του καλοκαιριού, θα πρέπει να τα ξεχάσουν ή τουλάχιστον να γνωρίζουν ότι οι διοργανώσεις που μπορεί να προκύψουν δεν θα έχουν τη στήριξη της ΕΟΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ρισκάρει οπότε αυτό που προκύπτει είναι από τη μία η ακύρωση των όποιων επίσημων διοργανώσεων και από την άλλη η επισήμανση ότι όποια διοργάνωση ή τουρνουά πραγματοποιηθεί θα γίνει με βάση ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Αν κάποιος ιδιώτης πραγματοποιήσει διοργάνωση beach volley να ξέρει ότι αυτός θα έχει και την ευθύνη για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και να μην περιμένει κάτι από την ΕΟΠΕ» ανέφερε στο «Magnesiasports» άτομο που γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα του ελληνικού βόλεϊ. Ήδη εξάλλου έχει ακυρωθεί η διοργάνωση beach volley της ΕΣΠΕΚΕΛ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, και έπεται ανάλογη συνέχεια και για μικρότερα τουρνουά.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.