Όταν ο Αχιλλέας Μπέος δικαιολογούσε τα διαιτητικά λάθη!

Η σχέση διαιτητών και Αχιλλέα Μπέου περνάει από χίλια κύματα, με την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος ν’ ανακοινώνει ότι ο Δήμαρχος Βόλου σκέφτεται να παραιτηθεί από την προεδρία της για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των κκ Βάτσιου και Ευαγγέλου, δηλαδή του διαιτητή και του διαιτητή VAR στο παιχνίδι ΝΠΣ Βόλος-Άρης. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αχιλλέας Μπέος σκέφτεται να καταθέσει μήνυση, ωστόσο στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι και οι διαιτητές έχουν δικαίωμα στο λάθος!

Συγκεκριμένα, με τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Βόλου τον Νοέμβριο του 2019 μέσω social Media ανέφερε ότι θα κάνει μήνυση στον διαιτητή της αναμέτρησης ΝΠΣ Βόλος-Λαμία, Αλέξανδρου Τσαμούρη, για αλλοίωση αποτελέσματος. Από την άλλη είχε καταθέσει μήνυση κατά του ρέφερι της αναμέτρησης ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός τον Δεκέμβριο του 2019, Ευάγγελου Μανούχου και του διαιτητή VAR Αναστάσιου Σιδηρόπουλου. Τότε ζητούσε την ποινική δίωξή τους, όσο και«κατά παντός συνεργού ή αυτουργού προκύψει στο μέλλον, για απάτη, στοιχηματική απάτη, δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος στο ματς ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός (1-1)». Ζητούσε μάλιστα, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα εκείνο το χρονικό διάστημα  η μήνυσή του να συσχετιστεί με τη δικογραφία των χειραγωγημένων αγώνων που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Βέβαια, μετά ήρθε ένα περιστατικό και η αλλαγή στάσης και η στροφή 180 μοιρών από τον Αχιλλέα Μπέο. Ο διαιτητής VAR στο παιχνίδι ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός Άγγελος Ευαγγέλου βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων που πέταξαν κροτίδες έξω από το σπίτι του, για να έρθει η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου σε τηλεοπτική εκπομπή («Δίκη» στο Open), που έκανε λόγο για δικαίωμα των διαιτητών να κάνουν λάθη!

Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει τότε τα εξής: «Αποσύρω τις μηνύσεις προς τους διαιτητές, αν και δεν ξέρω αν θα αν θα προχωρήσουν αυτεπάγγελτα. Είχα δηλώσει ότι δεν τις αποσύρω, γιατί δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο άνθρωποι που κάνουν εγκληματικά λάθη, αλλά με αφορμή τα σημερινά γεγονότα βίας στο σπίτι του κ. Ευάγγελου, χωρίς να τον ξέρω τον άνθρωπο, ως ένδειξη συμπαράστασης αποσύρω τις μηνύσεις. Δεν ήθελα να το κάνω, αλλά είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε λόγο να υπάρχει βία και τέτοιοι τραμπουκισμοί σε οποιονδήποτε διαιτητή, επειδή κατά την άποψη κάποιων, ή μπορεί να είναι και πραγματικό το γεγονός, γίνεται ένα λάθος.

Κι αν μιλάμε για λάθη τρελαίνομαι και θα ‘ρθω εκεί στο κανάλι να πηδήξω από τον 7ο όροφο, αν μιλάει ο Ολυμπιακός για αδικίες και για διαιτητικά λάθη ή ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός στο μερίδιο που τους αναλογεί. Να αυτοκτονήσουμε δηλαδή…  Είναι ντροπή τους. Δεν έχει δικαίωμα ένας διαιτητής να κάνει ένα λάθος κατά του Ολυμπιακού; Πώς κάνει δεκαετίες ολόκληρες λάθη κατά του Πανιωνίου, του Απόλλωνα, της Λάρισας, του Ηρακλή. Πού τα βρήκαν αυτά; Με το έτσι θέλω; Το λάθος είναι λάθος για όλους.

Αποσύρω τις μηνύσεις, για να συμπαρασταθώ λόγω της τραμπουκικής και βίαιης συμπεριφοράς, που δε συνάδει με το ποδόσφαιρο. Κι εγώ κατά διαστήματα έχω εκνευριστεί και έχω βγει έξω από τα ρούχα μου, αλλά όχι να πηγαίνουν στο σπίτι του άλλου που υπάρχουν μικρά παιδιά και να σπάνε τζάμια. Απορώ πού είναι το κράτος δικαίου. Πού βρίσκεστε ρε; Τι είναι εδώ; Η χώρα της δημοκρατίας που κατάντησε η χώρα των ισχυρών; Δεν είμαστε πολίτες όλοι με ίσα δικαιώματα;».

Βέβαια, τώρα σκέφτεται ο ίδιος, όπως αναφέρει η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου για να καταθέσει μήνυση μετά το παιχνίδι με τον Άρη κατά του κου Ευαγγέλου, που ήταν στο VAR όπως και κατά του διαιτητή του αγώνα Αριστείδη Βάτσιου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.