Όταν τo 2013 τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έπαιζαν στο κλειστό της Νέας Ιωνίας (βίντεο)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη γραμμή των βολών, με τον Σάκη Κουτίνα να διακρίνεται πίσω του.

H κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στο NBA από τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο αποτελεί μία καλή αφορμή για το «Magnesiasports» να θυμηθεί για μία ακόμη φορά την παρουσία των δύο παικτών στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας, το μακρινό 2013, έχοντας καταγράψει μάλιστα και στιγμιότυπα από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Σε ηλικία λίγο πάνω από τα 18 έτη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε αγωνιστεί σε εκείνη την αναμέτρηση απέναντι στη Νίκη Βόλου, όπως και ο αδερφός του Θανάσης, σημειώνοντας ο πρώτος 19 πόντους και ο δεύτερος μόλις έξι! Αρκετά είναι τα ονόματα εξάλλου που ξεχωρίζουν στη σύνθεση του Φιλαθλητικού, όπως αυτά των Σαλούστρου, Γκίκα και Καμπερίδη, παίκτες με διακριτή παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα πλέον.

Έχει να λέει για εκείνο το παιχνίδι και ο αρχηγός της Νίκης Σάκης Κουτίνας, που είναι ο μοναδικός που παραμένει στην ομάδα από το ρόστερ εκείνης της χρονιάς, έχοντας πετύχει 23 πόντους απέναντι στον Φιλαθλητικό. «Αυτόν που θεωρούσαν τότε ταλέντο ήταν ο Θανάσης (σ.σ. πρωταθλητής ΝΒΑ κι αυτός μαζί με τον Γιάννη), αλλά σωματικά και αθλητικά αυτός που ξεχώριζε σίγουρα περισσότερο ήταν ο Γιάννης. Εγώ θυμάμαι ότι είχα πάει πολύ καλά σε εκείνον τον αγώνα, στον οποίο είχαμε ηττηθεί οριακά, και εκείνη τη χρονιά μάλιστα είχαμε χάσει την παραμονή μόλις για μία ήττα περισσότερη απ’ ότι έπρεπε. Κάναμε διάφορα τρικ χάρη στα σχέδια που είχε κάνει ο τότε προπονητής μας, Γιώργος Ζαφειρούδης για το μαρκάρισμα του «Giannis», και μπορώ να πω ότι είχανε αποδώσει σε κάποιον βαθμό. Βέβαια, ο Φιλαθλητικός τότε ήταν μία πλήρης ομάδα» αναφέρει στο «Magnesiasports» o Σάκης Κουτίνας.

Το φύλλο αγώνα εκείνης της αναμέτρησης:

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 44-35, 65-58, 70-75.

Νίκη Βόλου (Ζαφειρούδης): Σαμαράς, Μαυρογιάννης 14 (3), Κουτινάς 23 (4), Στάμος 6, Καραγκιολίδης 2, Μαλτέσιος 14, Θεοδωράκος 6, Μυστηλιάδης 5 (1).

Φιλαθλητικός (Ζήβας): Αντετοκούνμπο Γ. 19 (3), Πέρβι, Κελαΐδης, Αντετοκούνμπο Θ. 6, Γκίκας 10 (2), Χειλάρης, Σαμοθράκης 15 (3), Σαλούστρος 2, Γεωργιάδης 10, Καμπερίδης 3 (1), Ανδρεόπουλος 2, Γιαννουλάκος 8.

Μάλιστα, στις εξέδρες του κλειστού της Νέας Ιωνίας είχε βρεθεί τότε και ο Ντάνι Έιντζ, ο θρύλος του ΝΒΑ, ως πρόεδρος των Μπόστον Σέλτικς, γνωρίζοντας μάλιστα την αποδοκιμασία(!) από τους οπαδούς της Νίκης! Άλλοι λένε ότι τον αναγνώρισαν και γι’ αυτό προέκυψε η αποδοκιμασία με κάποιους μάλιστα να φωνάζουν ότι όλος ο Βόλος είναι… Λέικερς, όντας ο μεγάλος αντίπαλος της ομάδας της Βοστώνης, που είχε δείξει ενδιαφέρον για τον Αντετοκούνμπο πριν γίνει draft από τους Μπακς.

Άλλοι πάλι λένε ότι ο Έιντζ είχε αυτοκόλλητο με το τριφύλλι (σήμα των Σέλτικς) και το μπέρδεψαν με το σήμα του Παναθηναϊκού. Η ουσία είναι ότι το περιστατικό καταγράφηκε…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.