Π. Παπούλιας: Να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας καμία στιγμή

Ως ματς με αυξημένο βαθμολογικό κίνητρο, χωρίς ωστόσο να είναι το καθοριστικό, χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Παπούλιας τα ντέρμπι μεταξύ της ομάδας του, της Νίκης, και του Ολυμπιακού. Ο κυανόλευκος γκαρντ μίλησε στο magnesiasports, δηλώνοντας τα εξής:

«Είναι ένα παιχνίδι με αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα προηγούμενα που έχουμε δώσει. Στα τρία πρώτα ματς κάναμε καλές εμφανίσεις και πήραμε εύκολα το ροζ φύλλο. Το αυριανό είναι ένα ντέρμπι εκτός έδρας, έχει τις ιδιαιτερότητές του και πιστεύω ότι παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες, που έχουν δώσει τις καλύτερες εντυπώσεις στη μικρή πορεία του πρωταθλήματος. Εμείς δουλεύουμε όλη τη βδομάδα με τον προπονητή μας και θα είναι σημαντικό να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, καθώς είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Είναι ένας αγώνας και γοήτρου, αλλά όχι καθοριστικός για το ποιος θα βγει πρωταθλητής. Ωστόσο, έχει πολύ αυξημένο βαθμολογικό κίνητρο. Τα μεταξύ μας αποτελέσματα στα ματς της Νίκης, του Ολυμπιακού και του Γ.Σ. Βόλου θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα πάνε στα μπαράζ».

Επίσης ο Παναγιώτης Παπούλιας ρωτήθηκε:

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν αυτός και οι συμπαίκτες του:

«Έχουμε εικόνα τι θα αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι διαθέτουμε παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε παραπλήσια ατμόσφαιρα και θεωρώ ότι θα αντεπεξέλθουμε ό,τι κι αν βρούμε μπροστά μας και στις όποιες δυσκολίες του αγώνα».

Για το αν σημαίνει κάτι γι’ αυτόν ότι είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Νίκης:

«Είναι ένα ντέρμπι και ξέρουμε την κόντρα των δύο ομάδων σε αθλητικά πλαίσια πάντα, γιατί ακρότητες δε θέλει ούτε η μία ομάδα ούτε η άλλη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι, όπως όλα τα άλλα. Αυτό είναι το σημαντικό, όπως να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και να προσέξουμε τα κομμάτια του παιχνιδιού που μας έχει πει ο προπονητής. Προσωπικά θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και στο τέλος είτε το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο είτε δεν τα έχουμε καταφέρει, να είμαστε γεμάτοι και ικανοποιημένοι ότι κάναμε την προσπάθειά μας και δώσαμε ό,τι μπορούσαμε. Από κει και πέρα το αποτέλεσμα θα κριθεί κυρίως και από τη μέρα που θα είναι οι καλαθοσφαιριστές και σε θέματα τακτικής. Δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων τι θα κρίνει το ματς, γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες».

Για την προσπάθεια που γίνεται να μη μεταφερθεί η αντιπαλότητα του ποδοσφαίρου και στο μπάσκετ:

«Είναι καλό αυτό που γίνεται και από τη μεριά της Νίκης και από τη μεριά του Ολυμπιακού, γιατί δε γίνονται δηλώσεις που θα δυναμιτίσουν το κλίμα, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε επεισόδια. Ούτε ο Ολυμπιακός θέλει να συμβούν στο γήπεδό του τέτοια πράγματα, ούτε εμείς στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Το κλίμα είναι καλό και από τις δύο πλευρές και είναι κατανοητό ότι οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Στο γήπεδο θα δούμε ποια ομάδα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Έχουμε παίξει και ως συμπαίκτες με αρκετά παιδιά και ξέρουμε λίγο-πολύ τι μπορεί να κάνει ο καθένας και έχουμε μία γενική εικόνα για το στυλ παιχνιδιού της κάθε ομάδας. Κάθε μία έχει τα πλάνα της και το θέμα είναι να τα εφαρμόσουμε σωστά».

Για το πού πιστεύει ότι πρέπει να «χτυπήσει» η Νίκη:

«Δε θέλουμε να φανερώσουμε πώς θέλουμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Επειδή ξέρουμε ότι ο κόσμος θα δώσει πολλή ώθηση στη γηπεδούχο ομάδα, να φτάσει σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, εμείς πρέπει να ‘μαστε 100% συγκεντρωμένοι και να μη χάσουμε αυτή τη συγκέντρωσή μας σε καμία στιγμή του παιχνιδιού. Επίσης, θα πρέπει να μειώσουμε κάποια νεκρά διαστήματα, που είχαμε στα προηγούμενα ματς, καθώς, όταν παίζεις με δυνατότερο αντίπαλο, κάθε λάθος μετράει. Οφείλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο παιχνίδι μας. Από κει και πέρα έχουμε δουλέψει κάποια κομμάτια είτε στον επιθετικό τομέα είτε στον αμυντικό και θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα τα εφαρμόσουμε και πώς θα τα αντιμετωπίσουν και οι αντίπαλοι. Όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.