Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τη Δευτέρα η κλήρωση των προκριματικών

Την Δευτέρα 7/12/2020 και ώρα 19:00 (Ελλάδας) θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον σχηματισμό των ευρωπαϊκών ομίλων της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε αραβική χώρα, καθώς και κατά την περίοδο χειμερινών μηνών (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου).

Οι ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης έχουν χωριστεί σε έξι γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με την κατάταξή τους στην πιο πρόσφατη έκδοση της βαθμολογίας της FIFA. Τα πέντε γκρουπ αποτελούνται από δέκα ομάδες και το έκτο από πέντε ομάδες. Θα σχηματιστούν συνολικά δέκα προκριματικοί όμιλοι, εκ των οποίων οι μισοί θα αποτελούνται από έξι ομάδες και οι υπόλοιποι από πέντε. Η κλήρωση θα αρχίσει από τις ομάδες που βρίσκονται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και θα συνεχιστεί, κατά σειρά, μέχρι το 6ο.

Οι ομάδες του 6ου γκρουπ θα κληρωθούν στους ομίλους 6-10, οι οποίοι θα αποτελούνται από έξι ομάδες.  Οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν τον Οκτώβριο του 2021 στα τελικά του UEFA Nations League (Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία) θα κληρωθούν σε ομίλους των πέντε ομάδων.

Κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο οι εξής ομάδες: Γιβραλτάρ-Ισπανία,Κόσοβο-Βοσνία/Ερζεγοβίνη , Κόσοβο-Σερβία, Κόσοβο-Ρωσία, Ουκρανία-Ρωσία. Σε περίπτωση που κληρωθούν στον ίδιο όμιλο οι παραπάνω ομάδες, αυτομάτως η ομάδα που κληρώνεται δεύτερη θα τοποθετείται στον επόμενο διαθέσιμο όμιλο.

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται η Εθνική ενόψει της κλήρωσης,κατόπιν της επίσημης ανακοίνωσης της βαθμολογίας της FIFA. Κατά συνέπεια, στη διαδικασία σχηματισμού των ευρωπαϊκών προκριματικών ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, η Εθνική δεν θα κληρωθεί με τις ευρισκόμενες στο ίδιο pot Ρωσία, Ουγγαρία, ΕΪΡΕ, Τσεχία, Νορβηγία, Βόρ. Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία και Φινλανδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.