Παγκόσμιο Κύπελλο: Δεύτερος «κλέφτης» ο Αντετοκούνμπο

Η «αυλαία» του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ έπεσε το απόγευμα ης Κυριακής στην Κίνα, με την Ισπανία να στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια για 2η φορά στην Ιστορία της, μετά την άνετη νίκη της στο τελικό επί της Αργεντινής.

Αυτό που δεν χωρά αμφισβήτηση ήταν το γεγονός πως από τη συγκεκριμένη διοργάνωση… «έλαμψαν διά της απουσίας τους» τα αποκαλούμενα φαβορί.

ΗΠΑ και Σερβία δεν μπήκαν ούτε στην τετράδα, ενώ ακόμη και η Ελλάδα που ήταν μία από τις ομάδες που αναμενόταν να πρωταγωνιστήσει έφτασε ίσα-ίσα μέχρι τους «16»!

Στους 92 αγώνες που έγιναν σε διάστημα 16 ημερών σε 8 πόλεις της Κίνας υπήρξαν μεγάλες ανατροπές, όπως η… επιστροφή της Ισπανίας από το -11 στον ημιτελικό με την Αυστραλία και η νίκη της μετά από δύο παρατάσεις, αλλά και το «come back» των Γάλλων στον «τελικό της παρηγοριάς», όπου αν και βρέθηκαν στο -15 κατάφεραν να επικρατήσουν της Αυστραλίας και να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο.

Ο μεγαλύτερος σταρ του τουρνουά ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο MVP του ΝΒΑ αναδείχθηκε δεύτερος… κλέφτης του τουρνουά, παρότι αγωνίστηκε μόλις σε πέντε ματς.

Ο «Greek Freak» πρόλαβε να κάνει 12 κλεψίματα (2,4 μ.ο.), δηλαδή ένα λιγότερο από τον κορυφαίο «κλέφτη» στην Κίνα, Ομάρ Αμπάντα, της Τυνησίας (13 κλεψίματα)! Ήταν και ο παίκτης που είχε τον υψηλότερο μέσο όρο από την Ελλάδα στο σύστημα αξιολόγησης, με 20 βαθμούς κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

«Την παράσταση έκλεψε» ο 39χρονος, Λουίς Σκόλα. Ο σέντερ της Αργεντινής έφτασε τις 5 συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, μετρώντας πλέον δύο ασημένια μετάλλια (2002, 2019).

Στον τελικό με την Ισπανία έφτασε τις 41 συμμετοχές σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου και «έπιασε» στην πρώτη θέση τον Ουμπρατάν Περέιρα Μασιέλ, που μετρούσε ισάριθμες σε 5 διοργανώσεις!

Ο Σκόλα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης και δεύτερος όλων των εποχών! Στον αγώνα της εθνικής Αργεντινής με τη Νιγηρία για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Βουχάν, ο Αργεντινός διεθνής πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των κορυφαίων ριμπάουντερ από το 1994 και στη δεύτερη της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών της διοργάνωσης αφήνοντας στην 3η θέση τον Αυστραλό, Άντριου Γκέιζ.

Από την Κυριακή, ο γηραιότερος παίκτης που στέφεται παγκόσμιο πρωταθλητής έγινε ο Μαρκ Γκασόλ, σε ηλικία 34 ετών, 7 μηνών και 18 ημερών.

Ο Ισπανός σέντερ έσπασε το ρεκόρ του Ντομινίκ Ουίλκινς (34 ετών, 7 μηνών, 3 ημερών) που κρατούσε από το 1994!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.