Παγκόσμιο Πόλο: Αποκλεισμός για την Ελλάδα

Ήττα 11-10 από την Ιταλία

Ούτε στην πέμπτη απόπειρα κατάφερε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών να προκριθεί στον τελικό ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 11-10 από την Ιταλία στον ημιτελικό της Βουδαπέστης.

Έτσι, το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου θα αρκεστεί στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, την Κυριακή 3/7 (15:30), απέναντι στον ηττημένο του ζευγαριού Ισπανία-Κροατία. Οι «Σετεμπέλο» από την πλευρά τους θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πριν τρία χρόνια στη Γκουανγκζού, παρά τη ριζική ανανέωση στην οποία προχώρησε ο Σάντρο Καμπάνια μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα. Εκείνη που βρήκε πρώτη λύσεις ήταν οι Ιταλοί. Με εξαιρετικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ υπέρ τους στο 4-2.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Βλαχόπουλος με τρομερό σουτ μείωσε στο γκολ κάνοντας το 4-3. Στη συνέχεια τα νεύρα άρχισαν να κυριαρχούν μέσα στην πισίνα με τους διαιτητές να μοιράζουν αποβολές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Γιάννης Φουντούλης με τέρμα στον παραπάνω έφερε το ματς στα ίσα, όμως οι Ιταλοί απάντησαν και εκείνοι με δικό τους επί μέρους 2-0 για να προηγηθούν με 6-4. Ωστόσο, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τη διαφορά στο γκολ αφού ο Νικολαΐδης σκόραρε στον παίκτη παραπάνω.

Όπως και στη δεύτερη περίοδο έτσι και στην τρίτη η Εθνική άρχισε με γκολ αφού ο Γενηδουνιάς έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 6-6. Τελικά, οι Ιταλοί ήταν εκείνοι που έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με τον Ντι Φούλβιο να σκοράρει στον παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 6-5, 7-6, 11-10.

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτζιάλι, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 2, Νικόσια

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.