Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων Νέων: Σε δύο τελικούς ο Τσιρίκος του ΝΟΒ-Α

Από τις 2 έως 9 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα καταδύσεων Νέων-Νεανίδων, όπου η Ελλάδα είχε αξιόλογη και επιτυχημένη παρουσία, συμπεριλαμβανομένης και αυτή του αθλητή του ΝΟΒΑ Θάνου Τσιρίκου, συμμετέχοντας σε δύο τελικούς.

 

Ο Θάνος Τσιρίκος συμμετείχε στο αγώνισμα από βατήρα 3 μ. Α κατηγορίας νέων, όπου προκρίθηκε ένατος με 481,65 βαθμούς, ενώ στον τελικό δεν κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του αυτή. Σημαντικός ήταν και ο αγώνας που έδωσε από βατήρα 10 μ. όπου προκρίθηκε πέμπτος στον τελικό και κατέλαβε την έβδομη θέση με 437,50 βαθμούς. Ο Θάνος Τσιρίκος προπονείται στο ΟΑΚΑ με τις οδηγίες του εθνικού προπονητή Πέτρου Φυρίγου.

Όπως σημειώνει και ο ΝΟΒ-Α στην ανακοίνωσή του: «Σε μία ακόμα παγκόσμια αθλητική διοργάνωση οι ελληνικές καταδύσεις είχαν μία δυναμική παρουσία παρότι οι υλικοτεχνικές υποδομές για την καλλιέργεια του αθλήματος είναι υποτυπώδεις και μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Το άθλημα των καταδύσεων από βατήρα ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων και με την ανάλογη υποστήριξη υπάρχει η δυνατότητα να ξανά πανηγυρίσουμε ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Ο ΝΟΒ-Α εκπροσωπήθηκε και διακρίθηκε για μία ακόμα φορά σε παγκόσμια διοργάνωση με τον Τσιρίκο Θάνο σαν αθλητή και με τον Νίκο Τουλούδη σαν κριτή.

Παρά το γεγονός ότι οι βατήρες του κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Βόλου είναι γερασμένοι και δεν μπορούν να γίνουν πλέον αγώνες, σε ένα προπονητικό κέντρο που έχει 40 χρόνια και πλέον ιστορίας, οι αθλητές του ΝΟΒΑ συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΝΟΒ-Α κ. Χαράλαμπος Τσουκαλάς και το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρουν τον Παγκόσμιο Αθλητή του ΝΟΒ-Α Θάνο Τσιρίκο για τις επιτυχίες του και του εύχονται καλή συνέχεια στην προετοιμασία του για τους νέους αγώνες, καθώς και στους υπόλοιπους Αθλητές Εθνικής Ομάδος. Επίσης πολλά συγχαρητήρια στον ομοσπονδιακό Βολιώτη προπονητή και διεθνή κριτή του ΝΟΒ-Α κο Τουλούδη Νικόλαο που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Διεθνή χώρο των Καταδύσεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.