Παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό για την Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑ-ΝΑΒ

Χάλκινο για Αδάμ και Λυκομήτρο στο Παγκόσμιο Εφήβων/Νεανίδων στην Ιταλία

Σαρωτική η Ελλάδα -με ισχυρή βολιώτικη αντιπροσώπευση- στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στην κωπηλασία. Οι Έλληνες κωπηλάτες κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια στους τέσσερις τελικούς που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη λίμνη Βαρέζε της Ιταλίας.

Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ κατέκτησαν οι Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑ-ΝΑΒ και Στυλιανή Νατσιούλα στον τελικό του διπλού σκιφ, με χρόνο 6:57.40. Η Ιταλία τερμάτισε δεύτερη με 7:02.60 και η Γερμανία τρίτη με 7:03.15.

Στο τετραπλό σκιφ των εφήβων η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με τους Παναγιώτη Αδάμ του ΟΕΑ-ΝΑΒ, Απόστολο Λυκομήτρο (του ΝΟ Θεσσαλονίκης αλλά με καταγωγή από τον Βόλο), Νίκο Χωλόπουλο και Δημήτρη Παπάζογλου, που τερμάτισαν σε χρόνο 5:53.18. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τσεχία με 5:50.83 και ακολούθησε η Ιταλία με 5:51.19.
Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Κατερίνα Γκόγκου στο σκιφ, τερματίζοντας με χρόνο 7:35.64. Η Ιταλίδα Σπιρίτο ακολούθησε με 7:41.90 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ελβετίδα Κιούεν με 7:41.91.
Η αρχή έγινε στον τελικό της δικώπου, στον οποίο η Ιωάννα Ασβεστά και η Ελβίρα Αργυράκη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 7:16.95. Το ασημένιο κατέκτησαν οι Ιταλίδες, που ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, αλλά τερμάτισαν σε 7.17.45μ και το χάλκινο η Γερμανία με 7:26.40.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.