«Πάγωσε» η Νίκη στη Νεάπολη, 0-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας

Με μόλις τέσσερις τελικές ευκαιρίες σε 90 λεπτά και μόλις οι δύο στην εστία, η Νίκη «πάγωσε» στο γήπεδο της Νεάπολης, γνωρίζοντας την ήττα με 0-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος έκανε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη παρουσιάστηκε αγνώριστη και κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις μόλις σε δύο στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη δεν κατέγραψε κάποια αξιόλογη φάση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλές στιγμές με τον Μπαλογιάννη -στο πρώτο ημίχρονο- και τους Βίγια και Λίταινα (στο δεύτερο). Όπως είναι λογικό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την εμφάνιση της Νίκης κι ενόψει του βολιώτικου ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό Βόλου, ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες των φιλάθλων των γηπεδούχων στις εξέδρες της Νεάπολης.

Πρώτο ημίχρονο
Με γκολ από τα …αποδυτήρια άρχισε ο αγώνας και έκανε ακόμα πιο …κρύα την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Νεάπολης. Ο Απόλλωνας κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, το οποίο εκτέλεσε ο Βίγια Ρουίζ, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα, ο Βίγια κέρδισε και πάλι την κατοχή, έβγαλε δεξιά για τον Νούσιο, έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά και μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Μπάγιτς. Η Νίκη συνέχισε «μουδιασμένα» και από το πρώτο τέταρτο του αγώνα και μετά άρχισε να βγαίνει προς την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Η Νίκη δεν μπορούσε να απειλήσει μέχρι εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να χάνουν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 25’ έπιασε σουτ ο Μπαλογιάννης στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Μπάγιτς να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση, πέφτοντας στο αριστερό του δοκάρι και να παραχωρεί –σωτήρια- κόρνερ. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Γκαρσία ανατράπηκε από μαρκάρισμα του Καλούση μέσα στην περιοχή, με τους παίκτες της Νίκης να διαμαρτύρονται για πέναλτι, με τον κ. Βεργέτη να δείχνει «παίζετε».

Οι δύο ευκαιρίες του Ροχάνο
Στο 36’ σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Νίκης για να ισοφαρίσει, όταν ο Παναγιωτίδης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα με τον Ροχάνο να πηδάει πιο ψηλά από τους αντιπάλους αμυντικούς και να παίρνει την κεφαλιά, με τον Αστρά να εκτινάσσεται στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του και να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 44’ -και πάλι ο Ροχάνο- πήρε την κεφαλιά μετά από γέμισμα του Γρομητσάρη στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το απέναντι δεξί δοκάρι του Αστρά.

Δεύτερο ημίχρονο
Μόλις στο 54’ ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε την πρώτη αλλαγή, με τον Μέτσε να δίνει τη θεση του στον Τσιμπούκα και να πλαισιώνει τον Γρομητσάρη στο κέντρο της Άμυνας και τον Ανδρέου να πλαισιώνει τον Ροχάνο στην επίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 59’ και καταγράφηκε για τον Απόλλωνα Λάρισας, όταν ο Τίμπουε από αριστερά, σε αντεπίθεση της ομάδας του, τροφοδότησε τον Βίγια, ο οποίος έπιασε μονοκόμματο σουτ και υποχρέωσε τον Μπάγιτς σε μία ακόμα καλή επέμβαση, πέφτοντας στο δεξί δοκάρι του και να διώχνει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Λίταινας βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να απομακρύνει με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης των φιλοξενούμενων.
Στο 81’ ο Χατζής έκανε και το 0-2 με δυνατό μονοκόμματο σουτ μετά από κόρνερ του Βίγια Ρουίζ από τα αριστερά, ξεσηκώνοντας τις έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Νίκη Βόλου (Α. Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος (67’ Κυρίτσης), Παναγιωτίδης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κυριακίδης, Μέτσε (54’ Τσιμπούκας), Τσουκαλάς, Γκαρσία, Βασιλείου, Ροχάνο.
Απόλλων Λάρισας (Θ. Γράφας): Αστράς, Λίταινας, Σκούπρα (20’ λ.τ. Λουκάς), Βίγια Ρουίζ (90’ Νάκας), Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Νούσιος, Κόζου, Καλούσης, Χατζής, Μπαλογιάννης (71’ Λεμάνγκρ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.