Πάει προς τα πίσω η επιστροφή Ντα Κόστα και Ζώνα

Την προετοιμασία του ενόψει του ματς με την Πύδνα Κίτρους την επόμενη Κυριακή θα ξεκινήσει την Τετάρτη ο Ολυμπιακός Βόλου με προπόνηση στις 10.30 το πρωί μετά το καθιερωμένο ρεπό της Τρίτης.

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα έχει στείλει μέχρι στιγμής το μήνυμα στις υπόλοιπες ομάδες που έχουν φιλοδοξίες ότι εύκολα ή δύσκολα κατακτά τους τρεις βαθμούς, έχοντας μέχρι στιγμής το απόλυτο.

Ωστόσο, για πρώτη φορά θα κοντραριστεί στο φετινό πρωτάθλημα με έναν αντίπαλο που έχει ξεκάθαρους πρωταγωνιστικούς στόχους κι αυτή είναι η Πύδνα Κίτρους, η οποία την περασμένη Κυριακή υπέστη την πρώτη της απώλεια στο ντέρμπι της Πιερίας κόντρα στον Πιερικό και βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη παιχνίδι όλα δείχνουν ότι θα στερηθεί των υπηρεσιών των Ντα Κόστα και Ζώνα. Ο πρώτος φαίνεται ότι δε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί για μία ακόμη φορά, με τις εκτιμήσεις πλέον να μιλούν για επιστροφή του στο μεθεπόμενο παιχνίδι, ενώ οι προβλέψεις για τον δεύτερο είναι κατά τι χειρότερες, αφού πιθανολογείται ότι θα χρειαστεί ελαφρώς μεγαλύτερο διάστημα από τον συμπαίκτη του, για να επιστρέψει.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας πάντως γνωρίζει ότι οι λύσεις υπάρχουν, αν και σίγουρα γι’ αυτό το ματς, που αυξάνει ο βαθμός δυσκολίας και οι απαιτήσεις, η ποιότητα του Πορτογάλου χρειαζόταν, για να κάνει τη διαφορά και σίγουρα η απώλειά του είναι σημαντική. Τα προηγούμενα ματς εξάλλου δε χρειαζόταν ο Ντα Κόστα, για να κερδηθούν, αφού ήταν φανερή η διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Ντα Κόστα αναγκάζεται να παίξει κάπως διαφορετικά, αφού είναι η αλήθεια ότι όσα κάνει αυτός μέσα στο γήπεδο δεν μπορεί να τα κάνει άλλος συμπαίκτης του. Αφού λοιπόν την πρώτη αγωνιστική με τον Αστέρα Πετριτή χρησιμοποιήθηκε ο Σταύρου ως επιθετικό χαφ στον άξονα, τη δεύτερη αγωνιστική με την Ισταία επιλέχθηκε ο Αναστασίου, ενώ την τρίτη ο Μπρίτος σε σύστημα 4-4-1-1, που ταιριάζει καλύτερα στον Αργεντινό, ώστε ουσιαστικά να είναι ο δεύτερος επιθετικός.

Όπως και να ‘χει, ο Ολυμπιακός φαίνεται να βρίσκει, απόντος του Ντα Κόστα, που υπό κανονικές συνθήκες θα ξεκινούσε απ’ αυτόν η ενδεκάδα και θα ήταν το Α και Ω της ομάδας, το βασικό του σχήμα.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο περιμένουν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι την επόμενη Κυριακή, αφού η Πύδνα Κίτρους δε θα παίξει κλειστά, και είναι πολύ πιθανόν οι ποδοσφαιριστές του να δουλέψουν σε ένα διαφορετικό πλάνο από την Τετάρτη.

Να σημειώσουμε ότι για μία ακόμη φορά την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα έχει κοντά του τον κόσμο του και η δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά και το ότι οι φίλαθλοι έχουν ζεσταθεί με το τρία στα τρία εγγυώνται μία δυναμική παρουσία, ίσως μεγαλύτερη και από αυτή στην Ιστιαία. Οι οργανωμένοι πάντως καλούν σε εκδρομή τον κόσμο με κόστος οκτώ ευρώ και οι δηλώσεις γίνονται στο καφέ του ΕΑΚ κάθε απόγευμα μετά τις 18:00. Σκοπός των οπαδών της ομάδας, που σίγουρα θα μεταβούν στο Κίτρος της Πιερίας και με δικά τους μέσα, είναι να μετατρέψουν το γήπεδο της Πύδνας σε έδρα του Ολυμπιακού και αν κρίνουμε από την κινητοποίηση που υπάρχει, αυτό δε θα είναι και πολύ δύσκολο.

Τέλος, να τονιστεί ότι ο Σταύρος Μανάλης πέρασε στη Σχολή της Αστυνομίας, χωρίς να τίθεται θέμα συμμετοχής του στον επικείμενο αγώνα, ωστόσο μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίσει η φοίτησή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.