«Πάμε για πρωτάθλημα και πρέπει να έχουμε υπομονή και ποιότητα»

Στην τακτική και στην κυκλοφορία της μπάλας εστίασε στην προπόνηση της Πέμπτης στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού ο Μιχάλης Ζιώγας. Ο 55χρονος τεχνικός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και ειδικά από τα πλάγια, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά στους ποδοσφαιριστές τους «είμαστε ομάδα που πάει για πρωτάθλημα και πρέπει να έχουμε υπομονή και ποιότητα, όταν κάνουμε επίθεση».

Παράλληλα, για να τους δώσει να καταλάβουν ότι οφείλουν τους αυτοματισμούς που έχουν διδαχθεί να τους κάνουν ακόμη και με κλειστά μάτια, τους είπε ότι πρέπει να βρίσκονται ακόμη κι αν είναι νύχτα, γιατί οι κινήσεις είναι συγκεκριμένες και τις έχουν μάθει.

Ο 55χρονος τεχνικός επέμεινε σε μία συγκεκριμένη άσκηση, που ήθελε την κυκλοφορία της μπάλας, στο μισό βέβαια γήπεδο, να ξεκινά από τους κεντρικούς αμυντικούς και με τις κατάλληλες κινήσεις κι αφού η μπάλα περνούσε πάντα από τον αμυντικό χαφ, που βρισκόταν σε κάποια από τις πλευρές, είτε να έβγαινε με τις κατάλληλες κινήσεις ο πλάγιος μπακ, για να κάνει σέντρα μέσα στην περιοχή, όπου υπήρχαν τέσσερις επιτιθέμενοι και ένας αμυνόμενος, είτε με διαγώνια μπαλιά του ανασταλτικού μέσου να γίνει αλλαγή παιχνιδιού, αλλά πάντα με στόχο να γίνει σέντρα από τα πλάγια. Μάλιστα, οι παρατηρήσεις που γίνονταν στους παίκτες ήταν να προσέχουν ποιος θα είναι ο αμυντικός χαφ που πατά περιοχή και ποιος θα μένει πιο πίσω, για να εξασφαλίζει την αμυντική ισορροπία της ομάδας.

Οι φωνές του προπονητή του Ολυμπιακού ήταν συνεχώς προς τους παίκτες του να τελειώνουν τις φάσεις και να βάζουν γκολ και σε κάποια στιγμή, βλέποντας να είναι κάπως επιπόλαιοι στα τελειώματα, τους είπε χαριτολογώντας: «Δεν είναι ντροπή να βάζεις γκολ. Εκτός κι αν έχετε βάλει τόσα πολλά στην καριέρα σας και έχετε βαρεθεί να βάζετε γκολ».

Προς το τέλος της προπόνησης, έγινε και οικογενειακό διπλό στο μισό γήπεδο και οι δέκα θεωρητικά βασικοί εκτός από τον τερματοφύλακα, ήταν οι Καραμπάς, Κραγιόπουλος, Νόνης, Ανδρέας Κόκας, Τόσκας, Βασίλιεβιτς και πίσω από τον φορ Σέττο οι Σεχολάρι δεξιά, Βαρούχα αριστερά και τον … μουσάτο Θέο δεκάρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.