Παναγιώτης Γιαννάκης: Ασύλληπτος ο Γκάλης, εμπνέει και σήμερα

Στο Πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας του μπάσκετ, με την είσοδό του στο Hall of Fame του ΝΒΑ, μπήκε στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, ο Νίκος Γκάλης, διάκριση ύψιστη για τον ίδιο και την Ελλάδα, την οποία τίμησε και η ομάδα που τον ανέδειξε, ο Αρης.

Λίγες ώρες, ειδικότερα, πριν την κεντρική εκδήλωση στις ΗΠΑ, στο μουσείο της ΚΑΕ Αρης, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν οι καλαθοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο των «κίτρινων», προεξέχοντος του Παναγιώτη Γιαννάκη, οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Αρη, Βασίλης Λυπηρίδης, Χάρης Παπαγεωργίου, Διονύσης Ανανιάδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΚΑΕ Αρης, Μάνος Λάσκαρης, ο Πέτρος Ράσογλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συμμετέχοντας σε σεμνή εκδήλωση της ΚΑΕ για τον κορυφαίο Ελληνα αθλητή.

Οι… παλιοί θυμήθηκαν ιστορίες από το παρελθόν και τα ανδραγαθήματα του «γκάνγκστερ», δίνοντας πολλές… πληροφορίες στους παίκτες που απαρτίζουν την τωρινή ομάδα του Αρη, με τους τελευταίους να παρακολουθούν με… θρησκευτική ευλάβεια.

«Αποτελεί τεράστια διάκριση το να μπει ο Νίκος στο Hall o Fame του NBA και βεβαίως ανεβάζει την Ελλάδα σε άλλο επίπεδο, πια, το γεγονός και αυτό πρέπει να το έχουν στο νου τους όλοι οι αθλητές του μπάσκετ και όχι μόνο», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.
Πρόσθεσε λέγοντας: «Τον Νίκο, όταν τον γνώρισα, αποκτήσαμε αμέσως μια πολύ καλή σχέση. Δε βλεπόμαστε τακτικά, μπορώ να πω πως μετά που εγκατέλειψε το άθλημα, βλεπόμασταν πιο συχνά. Είχε επαγγελματική συνείδηση σε αυτά που έκανε, όταν έβαζε κάτι στο μυαλό του δεν το έβγαζε, άνθρωπος εξαιρετικά συναισθηματικός. Πέρα από τα αγωνιστικά, αυτήν την εικόνα αποκόμισα από αυτόν, το ανθρώπινο πρόσωπο του Νίκου ήταν πολύ σημαντικό».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τη σειρά του, τόνισε εμφατικά «Του άξιζε αυτή η διάκριση, έχει αφήσει τη σκιά του ο Νίκος, μέσα από αυτόν το χώρο, εμπνέει τα νέα παιδιά ακόμη και σήμερα! Αισθανόμαστε όλοι ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά που βρεθήκαμε στο γήπεδο και… ιδρώσαμε παρέα, ζήσαμε απίστευτες χαρές. Σαν παίκτης ήταν ασύλληπτος, έκανε πράγματα που θεωρώ δεν υπάρχει σήμερα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ άνθρωπος που να κάνει ανάλογα».

Ο Βασίλης Λυπηρίδης τόνισε: «Γίνεται μεγάλη τιμή στην Ελλάδα, μέσα από τον Νίκο Γκάλη και φυσικά σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να αγωνιστούμε μαζί του και να είμαστε συμπαίκτες του. Η διάκρισή του αυτή ήταν κάτι που το περιμέναμε χρόνια και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα», ενώ ο Χάρης Παπαγεωργίου είπε: «Είναι ξεχωριστή η μέρα για τον Νίκο Γκάλη, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη και για τον Αρη, την ομάδα που υπηρέτησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του. Σήμερα ο Νίκος γνωρίζει την παγκόσμια αναγνώριση και ο σύλλογος που τον ανέδειξε, ο Αρης, είναι στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.