Παπαθανασίου: «Θησαυρός» για μας οι αγώνες του W Rising Stars

Εκανε δηλώσεις στο EOK WebRadio η προπονήτρια του Ολυμπιακού Βόλου

Η ομάδα νεανίδων του Ολυμπιακού Βόλου αντιμετωπίζει σήμερα (10/11) στις 20:30 στο κλειστό Βασιλικού) τον Πιερικό Αρχέλαο, ξεκινώντας τους αγώνες της  στην τελική φάση του W Rising Stars και η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Παπαθανασίου, φιλοξενήθηκε στο EOK WebRadio και χαρακτήρισε «θησαυρό» για την ομάδα της τους συγκεκριμένους αγώνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η κ. Παπαθανασίου:

Για το Women Rising Stars: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι τα Rising Stars θα γίνουν φέτος και για τις νεάνιδες, είναι μεγάλο κίνητρο για τα κορίτσια να συναντηθούν με τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες. Για τη δική μας ομάδα με δύο συμμετοχές στα τελευταία Πανελλήνια Πρωταθλήματα, παρά τις δυσκολίες με φωτιές και πλημμύρες, αυτό ήταν μια διέξοδος. Είπαμε ότι στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε ένα ακόμα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Για να φτάσουμε εκεί χρειαζόμαστε εμπειρίες τις οποίες εδώ στην περιφέρεια δεν τις έχουμε εύκολα. Έτσι το Women Rising Stars ήταν για μας μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες».

Για το αν είναι προετοιμασία για τους επόμενους στόχους: «Στόχος μας είναι να προκριθούμε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, στο επίπεδο κυρίως των νεανίδων. Θα δούμε και σε τι επίπεδο βρίσκονται και οι άλλες ομάδες. Θα δώσουμε την ευκαιρία στις παίκτριες μας να αντιμετωπίσουν παίκτριες εθνικών ομάδων».

Για την ανυπομονησία των κοριτσιών: «Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή θέλαμε να προκριθούμε και στη τελική φάση. Δεν ήταν μικρό πράγμα να αποκλείσει μια περιφερειακή ομάδα τον ΠΑΟΚ. Το θέλανε πάρα πολύ τα κορίτσια και πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς».

Για το μπάσκετ στη Θεσσαλία: «Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια και στην Θεσσαλία. Για πρώτη φορά γίνεται το Πρωτάθλημα Γυναικών σε ένα όμιλο. Παλιά γινόταν σε δύο ομίλους και παίζαμε όλη τη χρονιά πέντε αγώνες. Εδώ στην περιφέρεια και ειδικά στη Θεσσαλία είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο του μπάσκετ, οπότε για μας είναι «θησαυρός» αυτοί οι αγώνες τώρα. Αποτελούν μια τεράστια εμπειρία για τα παιδιά».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.