Παραίτηση Σταμπουλή με αιχμές από τον Ολυμπιακό Βόλου

Παρελθόν αποτελεί από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου ο προπονητής Σταύρος Σταμπουλής, με αιχμές μάλιστα, μετά από τρία χρόνια παρουσίας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Η θέση μου σε αυτά τα τμήματα έχει να κάνει με τη δημιουργία παικτών που σταδιακά θα στελεχώσουν την αντρική ομάδα. Ο ρόλος μου λοιπόν είναι καθαρά συμβουλευτικός. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει αλλά αυτός που θα εισηγηθεί. Ο ρόλος μου αλλά και ο λόγος ύπαρξης μου παύει να υφίσταται τη στιγμή που κανείς από αυτούς που διοικούν δε δίνει σημασία στην παρουσία μου».

Aναλυτικά, ο Σταύρος Σταμπουλής έγραψε τα εξής:

«Μια διαδρομή περίπου 3 χρόνων δυστυχώς έφτασε στο τέλος της. Ένα τέλος που θα μπορούσε να έρθει ακόμη και στον 1ο μήνα συνεργασίας. Μια διαδρομή με τεράστιο κόπο, προσωπικές θυσίες, ενάντια σε τεράστια εμπόδια. Ούτε που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα διαρκέσει τόσο πολύ η παραμονή μου στο Σύλλογο αλλά ούτε και πιστεύω ότι υπάρχει κάπου εκεί έξω κάποιος που θα είχε το κουράγιο να αντέξει τόσες δυσκολίες. Υπήρξε όμως ένας σοβαρός λόγος που έγινε δυνατή η παραμονή μου στο Σύλλογο και αυτό έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την αγάπη των παικτών, μικρών και μεγάλων και πολύ περισσότερο των γονέων με τους οποίους ανέπτυξα δυνατές σχέσεις και φιλίες. Δυστυχώς όμως δε μιλάμε για ”Ακαδημία Σταύρου Σταμπουλή” ούτε φυσικά ”Κ-19 Σταύρου Σταμπουλή”. Μιλάμε για ”Τμήματα Υποδομής Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου” και ”Αναπτυξιακή Ομάδα Νέων ΝΕΑΣ Π.Α.Ε Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου”.

Η θέση μου σε αυτά τα τμήματα έχει να κάνει με τη δημιουργία παικτών που σταδιακά θα στελεχώσουν την αντρική ομάδα. Ο ρόλος μου λοιπόν είναι καθαρά συμβουλευτικός. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει αλλά αυτός που θα εισηγηθεί. Ο ρόλος μου αλλά και ο λόγος ύπαρξης μου παύει να υφίσταται τη στιγμή που κανείς από αυτούς που διοικούν δε δίνει σημασία στην παρουσία μου. Και φυσικά είναι δικαίωμα τους. Μέχρι και σήμερα η παραμονή μου βασίστηκε στο συναισθηματισμό μου κάτι που πιστεύω το γνωρίζουν όλοι. Έχοντας παραλάβει 3 χρόνια πριν 2 διαλυμένα τμήματα που οι τότε ”υπεύθυνοι” χρησιμοποιούσαν  υποτιμητικά σχόλια, βλέπω με περηφάνια αυτά τα παιδιά να βρίσκονται στον προθάλαμο της ομάδας νέων, μεταμορφωμένα, όταν κάποιοι δεν ήθελαν να μπουν καν στη διαδικασία έκδοσης δελτίου. Για αυτά τα παιδιά λυπάμαι πολύ.

Όμως δεν είναι δικό μου το ”μαγαζί” και ακόμη χειρότερα αυτοί που το διαχειρίζονται δε πραγματοποιούν αυτά που αναγγέλλουν σε  πανηγυρικές εκδηλώσεις. Όμως το παραμύθι πάντα καταλήγει σε ένα τέλος. Σε όλους αυτούς τους γονείς που έκλεισαν τα αυτιά στις σειρήνες αλλά και σε όλους αυτούς που έφεραν τα παιδιά τους στο Σύλλογο, δεν έχω άλλα επιχειρήματα για να τους πείσω. Η αποχώρηση μου αυτή τη δεδομένη  στιγμή είναι περισσότερο χρήσιμη από την παραμονή. Φτάνει πια το παραμύθι. Υπάρχουν  βασικές  αρχές και απαράβατοι κανόνες στη ζωή μου. Συνέπεια λόγων και έργων, ευθύνη και προπαντός ευθιξία. Αισθάνομαι ότι αρκετές εκπτώσεις έκανα σε αυτό το διάστημα.

Επιθυμώ να έχω καθαρό πρόσωπο σε αυτούς που με εμπιστεύονται και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Ευχαριστώ λοιπόν από καρδιάς όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μου. Αρχικά τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη αλλά και της Π.Α.Ε παρά τη σύντομη συνεργασία. Για την Π.Α.Ε εύχομαι ολόψυχα να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχει θέσει. Για τον Ερασιτέχνη εύχομαι επιτυχίες σε όλα τα τμήματα. Ευχαριστώ πολύ όλους ανεξαιρέτως τους προπονητές που δουλέψαμε μαζί αυτήν την 3ετία κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τη Διοικούσα Επιτροπή των τμημάτων υποδομής και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζάχο και τον   Δημήτρη Μυλωνά. Τους γονείς που μου εμπιστεύθηκαν τις τύχες των παιδιών τους. Και τέλος τα υπέροχα ”ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ” όλων των τμημάτων. Εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους. Σας υπόσχομαι ότι ποτέ δε θα πάψω να προσπαθώ για το καλό σας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.