Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φακέλων αδειοδότησης των ΠΑΕ υπέβαλλε στην ΕΠΟ η Super League

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φακέλων αδειοδότησης των ΠΑΕ υπέβαλλε η Super League

Κρίσιμη συνάντηση για θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο είχαν σήμερα (21/03) στα γραφεία της ΕΠΟ, εκπρόσωποι της διοργανώτριας αρχής και της Ομοσπονδίας, προεξέχοντος των προέδρων των δύο φορέων, Βαγγέλη Γραμμένου και Γιώργου Στράτου.

Εκτός των δύο προαναφερθέντων την ΕΠΟ εκπροσώπησαν ακόμη, ο εκτελεστικός γραμματέας, Αλέξης Δέδες, ο διευθυντής αδειοδοτήσεων, Γιώργος Δημητρίου, και ο νομικός σύμβουλος, Νίκος Μπάρτζης, ενώ από το συναιρετισμό παραβρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Στην περίπου τριών ωρών συνάντηση ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο εφαρμογής του άρθρου 57 της UEFA, που προβλέπει τριετή περίοδο χάριτος σε ομάδες με οικονομικά προβλήματα (σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός).

Με πιο απλά λόγια η διάταξη αυτή είναι αδύνατο να περάσει στον ελληνικό κανονισμό αδειοδότησης, ενώ γενικότερα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τροποποίησης την δεδομένη στιγμή.

Η είδηση από τη συνάντηση έχει να κάνει με την 15νθήμερη παράταση που ζήτησε η Super League, ούτως ώστε οι ΠΑΕ να έχουν λίγο περισσότερο χρόνο για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Μέχρι τώρα η καταληκτική ημερομηνία είναι αυτή της 31ης Μαρτίου. Το αίτημα της διοργανώτριας αρχής θα εξεταστεί από την ΕΠΟ με πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτό.

Επίσης σημαντική ήταν η πρόταση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος προς την ΕΠΟ να αποστείλει στην UEFA στις 31/05 την αδειοδότηση μόνο των ομάδων που έχουν κερδίσει την έξοδο τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Αυτό έγινε εξαιτίας των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αρκετές ΠΑΕ, ένα εκ των οποίων και άκρως σημαντικό είναι αυτό της νέας τηλεοπτικής στέγης που αναζητούν.

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί εδώ είναι ότι το συγκεκριμένο αίτημα για να περάσει, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει και η συγκατάθεση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Από την Super League δεν τέθηκε κανένα θέμα αλλαγής των ποινών για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι σε όποιες δεν χορηγηθεί η απαιτούμενη άδεια αυτόματα υποβιβάζονται (αφορά τον Παναθηναϊκό).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.