Παρίσι 2020: Αναβάλλεται για το 2021 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Σε μια πολύ δύσκολη απόφαση από ότι φαίνεται καταλήγει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου μαζί με την οργανωτική επιτροπή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Παρισιού.

Η διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη για τις 25 – 30 Αυγούστου 2020, είναι σχεδόν βέβαιο πλέον πως δε θα διεξαχθεί φέτος, αλλά θα μεταφερθεί για του χρόνου. Αυτό αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ από τη Γαλλία που χθες θρήνησε αριθμό ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό (περισσότεροι από 500 σε μία μέρα).

Όσον και αν αρκετοί Ευρωπαίοι αθλητές ήθελαν να παραμείνει στο πρόγραμμα του 2020, αυτή τη στιγμή και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι έτοιμο να αναβληθεί. Αν και βρισκόμαστε πέντε μήνες πριν τη διεξαγωγή του, οι Γάλλοι δε δείχνουν πλέον πρόθυμοι να το διοργανώσουν. Το ακόμη πιο σοβαρό θέμα που οδηγεί στην αναβολή του, είναι των αθλητών που είναι βέβαιο πως θα χάσουν τη δυνατότητα προετοιμασίας για το επόμενο τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος), ενώ σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να χάσουν και τον Ιούλιο, που σημαίνει πως με 3-4 εβδομάδες προετοιμασία κανείς σοβαρός αθλητής και αθλήτρια δε θα ρισκάρει να αγωνιστεί.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η αναβολή της διοργάνωσης για το 2021 είναι αυτό που προκύπτει από τη Γαλλία και τις επόμενες ημέρες θα επιβεβαιωθεί και με απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που θα συνεδριάσει εκτάκτως. Μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται βέβαιο πως θα επηρεάσει και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ομάδων (πρώην Μπρούνο Ζάουλι) καθώς είναι προγραμματισμένο για το 2021 (η σούπερ λίγκα δεν έχει οριστεί ακόμα που θα διεξαχθεί). Με τη μεταφορά της διοργάνωσης του Παρισιού στο 2021, αναμένεται το ευρωπαϊκό των ομάδων να ακυρωθεί και να διεξαχθεί το 2023.

Sportsfeed.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.