Παρουσιάστηκαν οι συνεργάτες της Νίκης σε θέματα υγείας

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου της νέας Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου δόθηκε σήμερα στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού και είχε συγκεκριμένο θέμα, να παρουσιαστούν δηλαδή οι συνεργάτες της ομάδας σε θέματα υγείας των αθλητών, που θα επιλαμβάνονται όλων των ιατρικών περιστατικών από την ακαδημία ως την πρώτη ομάδα.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Δ.Ε. της Νίκης Βόλου, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο β’ αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Βενέτης, κ.κ. Σουγγάρης, Σανίδας, αλλά και οι κ.κ. Κώστας Λάμπης, διατροφολόγος, και Γιάννης Λεπίδας, φυσικοθεραπευτής-μασέρ.
Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, Σάκης Νταφέκας. Πέρα από την απαραίτητη ενημέρωση πάντως, δόθηκε και το στίγμα για το διαφορετικό επίπεδο οργάνωσης της ομάδας φέτος. Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι οι παρισσότερες απ’ αυτές τις συνεργασίες είναι στη βάση χορηγιών προς την ομάδα, που δεν επιβαρύνεται οικονομικά.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. της Νίκης Βόλου, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, πήρε πρώτος τον λόγο:
«Έχω την ευτυχία να προεδρεύω μίας Δ.Ε., όπου όμως το έργο είναι συλλογικό και βάζουμε πρώτα τη Νίκη και προσπαθούμε να πετύχουμε αυτό που βάλαμε ως στόχο, ένα βήμα κάθε φορά. Στόχος μας είναι να αποχαιρετήσουμε τη Γ’ Εθνική και μετά τη λήξη του πρωταθλήματος να είμαστε στη Β’. Να ανέβουμε δηλαδή από μία ερασιτεχνική κατηγορία, ώστε να βάλουμε μπρος αυτό το μακρόπνοο και μεγαλόπνοο έργο να οικοδομήσουμε μία νέα Νίκη. Είναι εντελώς τυχαίο και το σλόγκαν πίσω μου στο πανό “θέλουμε να χτίσουμε το μέλλον της Νίκης”. Αυτό θα κάνουμε. Θέλουμε ν’ ανέβουμε μία κατηγορία και μετά όλα θα είναι ευκολότερα.
Είχαμε υποσχεθεί ότι θ’ αλλάξουμε τα πάντα με μέθοδο και με πολλή δουλειά όλων των συνεργατών μου και εμού, γιατί θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Έτσι είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη συνεργασία του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου με τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα της πόλης, όπως επίσης με ορθοπεδικό, με μασέρ και φυσικοθεραπευτή.
Ο πρώτος μας στόχος είναι οι ακαδημίες και αρχίζουμε από τη βάση, από εκεί που θα χτίσουμε το μέλλον της Νίκης με μέθοδο. Όχι ότι δε θα κάνουμε μεταγραφές, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η Νίκη με τις ακαδημίες της να μπορεί ν’ ανανεώνεται με άτομα που θα βγαίνουν από τα σπλάχνα της, χωρίς να τους στερήσουμε το μέλλον, αν μπορούν να αναδειχθούν σε μεγάλες ποδοσφαιρικές μονάδες.
Οι ακαδημίες είναι το μέλλον της Νίκης και γι’ αυτό γίνονται ενέργειες να εγκατασταθούν στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του ΟΣΕ. Αυτό γίνεται παράλληλα με την προσπάθεια να φύγουμε από τη Γ’ Εθνική. Είναι μία δύσκολη περίοδος, γιατί το θέλουν όλοι αυτό, διότι η ανώτερη κατηγορία δίνει άλλες προοπτικές.
Σήμερα αρχίζουμε με την παρουσίαση της ομάδας ειδικών, που μπορούν να προστατεύουν τα παιδιά σε θέματα υγείας από την ακαδημία μέχρι την πρώτη ομάδα. Θέλουμε ποδοσφαιριστές και αθλητές να είναι υγιείς», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η παρουσίαση των επιστημονικών συνεργατών της Νίκης
Ακολούθως παρουσίασε τους επιστήμονες, που θα έχουν σχέση με την υγεία των αθλητών από τις μικρότερες ηλικίες στην ακαδημία μέχρι την πρώτη ομάδα:
«Μετά από συντονισμένες κινήσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος, συμφωνήθηκε τη φετινή χρονιά η πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία κάθε είδους ιατρικού περιστατικού με το πρότυπο νοσηλευτικό ίδρυμα Γενική Κλινική ΑΝΑΣΣΑ, το Κέντρο Θεραπείας και Αποκατάστασης της κ. Παρισένιας Παξινού, τον ορθοπεδικό γιατρό Γεώργιο Γάτο, που θα είναι ο συντονιστής του προγράμματος και θα παραπέμπει τα περιστατικά, με τον φυσικοθεραπευτή-μασέρ κ. Λεπίδα Γιάννη, που θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες της ομάδας μας, και τον διατροφολόγο Κωνσταντίνο Λάμπη.
Θέλουμε να αισθάνονται ασφαλείς οι γονείς ότι μετά από έναν τραυματισμό θα αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού, για να μπορεί να συνεχίσει. Όλα αυτά αποτελούν ένα πλέγμα ασφάλειας και για μας, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένας τραυματισμός. Θέλουμε να έχουμε το κάθε τι που μπορεί να προσφερθεί στην αποθεραπεία, αλλά και στην ψυχολογική υποστήριξη, ώστε και οι γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους να έχουν τη διαβεβαίωση ότι, αν υπάρξει τραυματισμός, θα υπάρξει η κατάλληλη αγωγή».
Ο Βασίλης Βενέτης συμπλήρωσε: «Εργοφυσιολόγος θα είναι ο Γιάννης Κωτσής, ένας από τους καλύτερους της Ελλάδος, που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή και θα έχει συνεργάτη έναν προπονητή που έχει περάσει από τη Νίκη, τον Ηλία Σορώκο. Και οι δύο εξειδικεύονται στα εργομετρικά, στα συμπληρώματα διατροφής και σε πρόγραμμα προπόνησης που συμβάλλει στην πρόληψη των τραυματισμών και θ’ αναλάβουν τις εργομετρικές εξετάσεις της πρώτης ομάδας.
Η Κλινική Άνασσα θα κάνει μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στους παίκτες πριν την προετοιμασία, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται, και καρδιολογικό έλεγχο, ενώ στην απευκταία περίπτωση τραυματισμών, θα μπορέσει να τους περιθάλψει στην κλινική της».
Στη συνέχεια μίλησαν οι παρόντες συνεργάτες της Νίκης σε θέματα υγείας, καθώς δεν μπόρεσαν να δώσουν όλοι το παρών λόγω έκτακτων υποχρεώσεων:
Κώστας Λάμπης, διατροφολόγος: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι σ’ αυτό το επιτελείο. Διέκρινα ότι υπάρχει μεγάλη οργάνωση κα θεωρώ ότι το πλάνο θα πάει πολύ καλά. Υπάρχει επιτελείο, για να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Στόχος μου είναι οι ποδοσφαιριστές να έχουν το 100% των επιδόσεών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πετυχαίνοντας αυτόν τον στόχο μέσα από τη διατροφή. Θα έχουμε εξατομικευμένα προγράμματα όλων των ποδοσφαιριστών, για να πάρουμε αυτό το 100%».
Γιάννης Λεπίδας, μασέρ: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που ανήκω στη Νίκη Βόλου. Με έχει εντυπωσιάσει η οργάνωση και το πλάνο που έχουν και εύχομαι να έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με όλη τη διοίκηση και τους παίκτες και τους επιστήμονες υγείας και μία εξαιρετική χρονιά».

Χορηγίες οι περισσότερες συνεργασίες
Τέλος, μετά από ερώτηση του Magnesiasports, ο Βασίλης Βενέτης διευκρίνισε τα εξής:
«Οι περισσότερες συνεργασίες είναι χορηγίες. Όλοι οι άνθρωποι δηλαδή ήρθαν κοντά, γιατί είδαν την προσπάθεια, και βοηθάνε οι περισσότεροι αφιλοκερδώς. Εμείς σχεδιάζουμε συνεχώς. Δεν έχουμε τελειώσει τον σχεδιασμό. Ό,τι τελειώνουμε το παρουσιάζουμε. Είμαστε σε διαρκή αγώνα. Όταν είμαστε έτοιμοι με κάτι νέο, το παρουσιάζουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.