Πατρώνη: «Έχει απήχηση στις νεαρές ηλικίες το πόλο, μας… ξέσκισε ο κορωνοϊός»

Η Βάσω Πατρώνη μίλησε για το χώρο των υδάτινων αθλημάτων, τις ιδιαιτερότητες και την απήχηση που έχει στα παιδιά  αλλά και τις δυσκολίες που έχει έρθει αντιμέτωπη, τόσο αυτή όσο και ολόκληρος ο ΟΕΑ/ΝΑΒ ελέω της πανδημίας. Η πρώην αθλήτρια, νυν ναυαγοσώστρια και προπονήτρια χαμηλότερων ηλικιών, στάθηκε στο γεγονός ότι πολλά παιδιά αποθαρρύνθηκαν και σταμάτησαν, ενώ η επιστροφή στην φυσική κατάσταση προ καραντίνας, θέλει πάρα πολύ χρόνο. Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στο «Magnesiasports»:

Πως θα χαρακτήριζες τον υδάτινο κόσμο μιας και έχεις ασχοληθεί με κολύμβηση και πόλο;
«Ο υδάτινος κόσμος με κρατάει σε εγρήγορση από πολύ μικρή που ασχολούμαι. Σαν κολυμβήτρια, σε ένα άθλημα ατομικό που είναι πού μεγάλος ο ανταγωνισμός και πρέπει να έχεις τα κότσια να ανταπεξέλθεις σε αυτό το επίπεδο. Στο πόλο που είναι και πιο ομαδικό μπαίνεις σε άλλα καλούπια. Μαθαίνεις να συνεργάζεσαι, να διαβάζεις τους γύρω σου. Δεν μπορούν να το κάνουν όλοι, θέλει γερό στομάχι και με κύριο χαρακτηριστικό το νερό που είσαι όλη την ώρα σε κίνηση και δεν έχεις να πατήσεις κάπου. Έχεις την μπάλα, την σωματική επαφή με τον άλλον που το κάνει πιο βαρύ. Γενικά, θέλει να βρεις έναν έλεγχο».

Πως τα συνδυάζεις όλα αυτά μαζί, κολύμβηση, πόλο και το ναυαγοσωστικό;
«Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να τα προλαβαίνω όλα αυτά. Όμως, άμα θέλεις κάτι πολύ πιστεύω το καταφέρνεις. Η σωματική κούραση και η εξάντληση του μυαλού στο προπονητικό είναι μεγάλη, δεν το συζητώ. Ωστόσο, είναι κάτι που μου αρέσει. Έχω σπουδάσει παιδαγωγικό και αυτό βοηθάει, το βλέπω σαν πρακτική. Έχει μέρες καλές και κακές πάντα. Το ναυαγοσωστικό ήταν μια ενασχόληση που άρχισα το καλοκαίρι. Έχει το υγρό στοιχείο που μου αρέσει και μου ξεκουράζει στα μάτια μου».

Ασχολούνται νέα παιδιά με το πόλο;
«Έχει μεγάλη απήχηση στις νεαρές ηλικίες το πόλο. Ξεκινάνε αρκετά παιδιά το θέμα είναι ότι λίγοι συνεχίζουν όταν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ένα δύσκολο και ιδιαίτερο άθλημα με άλλες απαιτήσεις. Μεγάλο πρόβλημα θεωρώ την ελλιπής προώθηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν φαίνονται οι επιτυχίες του αθλήματος σε εσωτερικό και εξωτερικό ενώ είμαστε αξιόλογοι και στα δύο. Στο Βόλο προωθούνται κάποια παιδιά αλλά ανάλογα με το μέσο που έχει ο καθένας

Πως επηρέασε ο κορωνοϊός τον ΟΕΑ/ΝΑΒ;
«Το όλο θέμα με τον ιό μας έχει… ξεσκίσει και το λέω ωμά. Πάρα πολλά παιδιά που έρχονταν καθημερινά, μετά από αυτή την κατάσταση σταμάτησαν να έρχονται, δεν θέλουνε πια, τους έχει φύγει ο ενθουσιασμός γιατί βλέπουν την κατάσταση πως είναι. Είναι μεγάλο θέμα και με τα τεστ που αρκετοί γονείς δεν τα έστελναν επειδή δεν ήθελαν να κάνουν τεστ. Τι να πω τώρα. Η επίδοση έχει φτάσει στο 0. Θέλουμε άλλους 6 μήνες για να φτάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν πριν την καραντίνα. Πράγμα που δεν βλέπω να συμβαίνει γιατί έτσι όπως πάμε μας βλέπω από Σεπτέμβρη να μας ξανακλείνουν. Δύσκολο κομμάτι, τα παιδιά πάνε πίσω και δεν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ούτε σε ηλικιακά πρωταθλήματα γιατί θα μεγαλώσουν».

Το μέλλον σου με την ομάδα πως το βλέπεις;
«Θα ήθελα να παραμείνω αθλήτρια στην ομάδα για όσο το επιτρέπει το σώμα μου και ο προσωπικός μου χρόνος. Για το προπονητικό δεν το συζητώ, δεν θα ήθελα να σταματήσω και θα ήθελα να μεταδίδω τις γνώσεις μου στα μικρά παιδιά. Θέλω να μείνω στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, τα πράγματα είναι ρευστά βέβαια. Το σίγουρο είναι ότι θα δίνω το 100% και θα είμαι σε μια πισίνα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.