Πέντε αποκλεισμοί για τους Ελληνες το βράδυ της Παρασκευής στη Ρώμη

Η Τατιάνα Γκούσιν

Στις χθεσινοβραδινές (8/6) συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Ρώμης, ο απολογισμός ήταν πέντε αποκλεισμοί.

Η Τατιάνα Γκούσιν ξεπέρασε το 1,89 μ. στο ύψος και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στον ανοιχτό, ωστόσο η επίδοση αυτή δεν ήταν αρκετή να της δώσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Στον τελικό προκρίθηκαν έξι αθλήτριες που πέρασαν το 1,92 μ. και ισάριθμες με το 1,89 μέτρα. Η Γκούσιν όπως και η Αϊρίν Παλσάιτε ήταν οι μόνες που ξεπέρασαν το 1,89 μ. και έμειναν στην 13η και 14 θέση και εκτός τελικού.

Οι δύο αθλήτριες διαμαρτυρήθηκαν-δίχως αποτέλεσμα- στους κριτές, γιατί έκλεισαν τον τελικό χωρίς να περάσουν σε αυτόν όλες τις αθλήτριες που είχαν περάσει το 1,89 μ., κάτι που συνήθως συμβαίνει σε μεγάλες διοργανώσεις όταν δεν περνούν όλες οι αθλήτριες το όριο.

Μάλιστα, τόσο η ελληνική ομοσπονδία, όσο και αυτή της Λιθουανίας έκαναν ένσταση, ωστόσο απορρίφθηκε.

Στον προκριματικό του ύψους μετείχε και η Παναγιώτα Δόση που ξεπέρασε το 1,81 μ. και κατέλαβε την 28η θέση στο σύνολο. Η αθλήτρια πέρασε με την δεύτερη το 1,76 μ. και την τρίτη το 1,81 μ., ενώ έπειτα απέτυχε στο 1,85 μέτρα.

O τραυματισμός επηρέασε τον Νυφαντόπουλο

O Γιάννης Νυφαντόπουλος περίπου δύο εβδομάδες από τον τραυματισμό του στο Ισραήλ αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και τερμάτισε τα 100 μ. σε 10.40 επίδοση που του έδωσε την 17η θέση στον προκριματικό.

Ο έμπειρος αθλητής φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τις προπονήσεις και δεν μπόρεσε να πετύχει το στόχο του, που ήταν η πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ο αθλητής πλέον στρέφει την προσοχή του στη σκυτάλη 4Χ100 μ., που έχει τις προοπτικές να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στη διοργάνωση.

Μακριά από τον στόχο τους οι σφαιροβόλοι

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης και ο Τάσος Λατιφλάρι δεν κατάφεραν να κάνουν την εμφάνιση που ήθελαν στον προκριματικό της σφαιροβολίας. Ο Μουζενίδης είχε καλύτερη βολή στα 18,84 μ. που του έδωσε την 23η θέση. Νωρίτερα ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ πέτυχε 18.46 μ. και έκλεισε τον αγώνα του με 18,70 μέτρα. Ο Λατιφλάρι ξεκίνησε τον αγώνα του με 16,83 μ. και έπειτα έκανε δύο άκυρες βολές, για να καταταχθεί 28ος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.