Πέντε χρόνια από το ιστορικό ματς στο Βελιγράδι

Ήταν πριν πέντε χρόνια όταν ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιζε στο Βελιγράδι και κέρδιζε 1-0 τη Ραντ, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην γ’ φάση του Γιουρόπα Λιγκ και σημειώνοντας νίκη στο παρθενικό του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η ομάδα του Χαβιέρ Γκράθια κέρδισε με γκολ του Μαρτίν τρία λεπτά πριν το φινάλε, ενώ μετά το τέλος του αγώνα η αποθέωση από τους 400 φιλάθλους που βρέθηκαν στη σερβική πρωτεύουσα.

Συνθέσεις:
Ραντ Βελιγραδίου (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Πάντιτς, Μρκέλα (93′ Κόσοριτς), Γιοβάνοβιτς (79′ Πρσο), Πάβλοβιτς, Μιλινόγιεβιτς, Άντριτς (68′ Μάλμπασιτς), Μίτροβιτς, Κόχιτς, Στανόγιεβιτς, Λέκοβιτς.
Ολυμπιακός Βόλου (Χαβιέρ Γκράθια): Γιακούποβιτς, Τομάς, Ουμπίδες, Άλβαρες, Μπρέσκα (89′ Σκέμπρι), Σανκαρέ, Ρόκας, Σέλεσι, Μόνχε (79′ Ακόστα), Μητρόπουλος, Μαρτίν (93′ Νταρμπιόν).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κατοχή της μπάλας, με τους Σέρβους να παίζουν κυρίως το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για την ομάδα του Βόλου στο 14΄, όταν ο Ρόκας μπήκε στην μεγάλη περιοχή έκανε το γύρισμα στον Μαρτίν, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ραντ Ντανίλοβιτς. Στο 15′, μετά από δυνατό σουτ του Μιλινόγιεβιτς έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Γιακούποβιτς με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Η Ραντ είχε δύο ακόμη ευκαιρίες. Στο 31′, το δυνατό σουτ του Λέκοβιτς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 35′ μετά από κόρνερ του Λέκοβιτς, ο Μίτροβιτς έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Γιοβάνοβιτς και ο τελευταίος την έστειλε άουτ. Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν στο 40′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα με τον Ντανίλοβιτς να μπλοκάρει σταθερά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ραντ μπήκε πιο ορεξάτη και ανέλαβε αυτή τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει την ομάδα του Βόλου. Είκοσι λεπτά όμως πριν το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός Βόλου “ξύπνησε” κλείνοντας τους Σέρβους στα καρέ τους δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες.
Αρχικά στο 77′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίδες, ο Μαρτίν έπιασε την δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ράντ, στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Μητρόπουλο ο οποίος κέρδισε φάουλ. Το φάουλ εκτέλεσε απευθείας ο Ουμπίδες αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 82′, οι Βολιώτες είχαν νέα ευκαιρία όταν πάλι ο Μαρτίν έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Ντανίλοβιτς. Αυτό που δεν έγινε στο 77′ και στο 82′, έγινε τελικά για τους “ερυθρόλευκους” στο 87′. Ο Ουμπίδες εκτέλεσε πάλι φάουλ και ο Μαρτίν με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ραντ για να κάνει το 0-1 για την ελληνική ομάδα μέσα σε αποθέωση από τους 400 φίλους της. Μέχρι τέλος της αναμέτρησης η ομάδα του Γκράθια δεν κινδύνεψε και πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη στο Βελιγράδι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.