«Πέντε χρόνια το μπάσκετ δεν έλαβε ένα ευρώ από την Ερασιτεχνική Νίκη, τώρα θέλουμε στήριξη»

Τόνισε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου

Η λογική τον καλεί να σταματήσει από την ενασχόληση με την ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, αλλά αν βρει τη βοήθεια που θέλει και ξεπεραστούν τα προβλήματα, υπόσχεται ότι θα είναι και τη νέα σεζόν στις επάλξεις. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Δ.Ε. μπάσκετ των κυανολεύκων, Μπάμπη Τουτουντζόγλου, που μίλησε στην εκπομπή «Αθλητικό Πανόραμα» του Blue Heart 105.1, τονίζοντας ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη πρέπει να συνδράμει οικονομικά το τμήμα, γιατί πέντε χρόνια δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ. Διευκρίνισε πάντως ότι αυτό δεν το λέει με κακία, αλλά προσθέτει η χρονιά που έρχεται θα είναι τελείως διαφορετική, γι’ αυτό τώρα έχει ανάγκη τη στήριξη και από την κεντρική διοίκηση.

Αναλυτικά ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου μίλησε:

Για την επάνοδο στη Β’ Εθνική:

«Δικαιωματικά ανεβήκαμε, εμείς και ο Αίολος είχαμε ξεχωρίσει. Αντέξαμε στα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Επάξια πήραμε την άνοδο για τη Β’ Εθνική, μια κατηγορία που πριν ένα χρόνο χάθηκε άδικα. Ήταν προσωπικό στοίχημα της διοίκησης και των παικτών να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που θα έπρεπε να είναι».

Για το αν θα ασχοληθεί με το διοικητικό κομμάτι και τη νέα σεζόν:

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα που συσσωρεύονται. Η λογική λέει “Μπάμπη, μέχρι εδώ ήταν, σταμάτα, γιατί έχεις κι άλλα πράγματα να δεις πέρα από την αγάπη σου, που είναι η Νίκη Βόλου”. Υπάρχει οικογένεια και δουλειά από πίσω. Είναι πέντε χρόνια συνεχούς δικιάς μου παρουσίας, που η ομάδα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και όλα ήταν υποδειγματικά. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία κατάσταση εγώ και οι συνεργάτες μου και στην ακαδημία και στην ομάδα που δουλεύει τέλεια. Ο κόσμος μας αγκαλιάζει, οι χορηγοί μας στηρίζουν.

Αν μπορώ να συνδυάσω τα πράγματα και χωρίς να βάλω σε μειονεκτική θέση την υγεία μου, που κλονίστηκε αυτά τα χρόνια, να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα με τη βοήθεια και του Ερασιτέχνη και να είμαστε και του χρόνου στις επάλξεις, κατεβάζοντας μία ομάδα ανταγωνιστική. Πρέπει να σκύψουμε όλοι πάνω στο πρόβλημα, να βοηθηθεί η ομάδα, να βοηθηθώ κι εγώ από θεσμικούς παράγοντες, όπως είναι ενδεχομένως η διοίκηση του Ερασιτέχνη, η οποία πρέπει να σκύψει στο θέμα του μπάσκετ ακόμη περισσότερο. Δεν τα λέω αυτά, επειδή έχω κάποιο παράπονο από τα παιδιά.

Αν φύγω εγώ, σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα; Αν πάει στο Τοπικό, πάλι δε θα χρειαστούν κάποια χρήματα να δαπανηθούν; Άρα, γιατί να μη σκύψουν στο πρόβλημα να βοηθήσουν και μένα, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια; Έχω ένα φορτίο και λυγίζουν τα πόδια μου χρόνο με τον χρόνο. Η ελάφρυνση είναι από τον κόσμο και τους χορηγούς, οι οποίοι δε βάζουν χρήματα οι περισσότεροι για τη Νίκη Βόλου, αλλά γιατί υπάρχει μία σχέση προσωπική μαζί μου. Δε νομίζω ότι λέω παράλογα πράγματα, αλλά αυτονόητα.

Φέτος θέλω λίγο στήριξη παραπάνω και από την κεντρική διοίκηση. Το μπάσκετ έχει βοηθήσει τον σύλλογο, δίνοντας χρήματα για την οικονομική εξυγίανση, όπως και όλα τα αθλήματα, αντιθέτως πέντε χρόνια δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη όποια κι αν ήταν αυτή. Δε βγάζω κακία μ’ αυτό που λέω. Έτσι ήταν τα πράγματα κι έτσι έπρεπε να γίνουν. Όμως τη φετινή χρονιά είναι διαφορετικά. Δεν μπορώ να πω αν θα συνεχίσω, γιατί πρέπει να είμαι 100% σίγουρος».

Για το μπάτζετ που χρειάζεται τη σεζόν 2020-21:

«Το μπάτζετ ορίζεται σύμφωνα με τα έσοδα που έχεις. Αν τα έσοδα είναι λίγα, το μπάτζετ θα είναι μικρό. Αν τα έσοδα είναι μεγαλύτερα, ίσως να είναι πιο καλή η ομάδα. Θα στεναχωρηθώ πολύ αν αυτό το πράγμα καταρρεύσει. Μακάρι να φύγω και οι συνεχιστές μου να το πάνε ακόμη πιο ψηλά. Και θα στηρίζω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Πέντε χρονιές είμαστε στα “κόκκινα”. Είναι στον χαρακτήρα μου, όταν ασχολούμαι με κάτι, να είμαστε εκ των κορυφαίων. Και στη Β’ Εθνική που πέσαμε, είχαμε φτιάξει ομάδα για πρωταθλητισμό».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.