Πέρασε και από την Αριδαία ο Ολυμπιακός Βόλου, 1-0 τον Αλμωπό!

Με σκόρερ και πάλι τον Παπαδημητρίου!

Η Βέροια και η Καβάλα γνώρισαν τις ήττες και από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τον Ιάσονα Παπαδημητρίου να σκοράρει και να δίνει τη νίκη απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας (0-1), κάτι που φέρνει και πάλι τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της βαθμολογίας, σε τριπλή ισοβαθμία με τις προαναφερθείσες ομάδες!

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα και η δεύτερη εκτός έδρας σε ισάριθμα παιχνίδια, απέναντι σε έναν Αλμωπό Αριδαίας που… προέβαλε αξιώσεις. Ωστόσο, ο Παπαδημητρίου είχε αντίθετη άποψη και σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό 0-1 στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης, έστω και αν η ομάδα του δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο.

Αναγνωριστικό ημίχρονο, απειλητικός ο Αλμωπός

Αν και το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι γηπεδούχοι ήταν διεκδικητικοί απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, που από την πλευρά του δεν μπορούσε να βγάλει εύκολα φάσεις.

Με διπλή προσπάθεια ο Ξενοδόχοφ στο 10ο λεπτό μπλόκαρε την μπάλα προτού οι επιθετικοί του Αλμωπού Αριδαίας γίνουν επικίνδυνοι μετά από εκτέλεση φάουλ του Αργεντίνου Γκαγιέγκος, και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν εκτελέσει ήδη δύο κόρνερ μέχρι εκείνο το σημείο. Ωστόσο ο Αλμωπός παρέμεινε απειλητικός, με τον Γκέσιο να βρίσκει τον χώρο να κινηθεί στο 18ο λεπτό και να σουτάρει, όμως έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Ο Ολυμπιακός στο 20’ φάνηκε με τη σειρά του να διεκδικεί κάτι παραπάνω, όταν ο  Τσαγκαλίδης κατάφερε να σουτάρει, όντας έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να οδεύει προς την εστία του Καραγιαννίδη. Ωστόσο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν σε ετοιμότητα και κατάφερε να αποκρούσει, κρατώντας το «μηδέν» στο σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαγιέγκος σούταρε, χωρίς ωστόσο ν’ ανησυχεί τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου.

Από την άλλη, ο Βουκελάτος έκανε την προσπάθεια στο 28’ και βρέθηκε εντός της αντίπαλης περιοχής αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει, αφού τον έκοψε ο Μουτζούρης,  ενώ ο διαιτητής Σιντόρης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι υποδεικνύοντας κόρνερ, αν και ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» ήταν πεσμένος στο έδαφος.  Από την άλλη, στο 36’, ο Μανιός ήταν αυτός που δεν μπόρεσε να σουτάρει αποτελεσματικά, με τον Μπουτζίκο να παρεμβαίνει και τον Πέττα να ολοκληρώνει τη φάση, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Αν και όχι τόσο καλός, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γραικό εντός περιοχής να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει, ωστόσο ο Καραγιαννίδης είπε και πάλι «όχι».

Ποιος άλλος; Ο Παπαδημητρίου!

Πιο επιθετικό θέλησε να κάνει το σχήμα ο Στέφανος Ξηροφώτος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, παιρνώντας τον Τζούριτς στη θέση του Σκοπελίτη, και στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε καλύτερα στοιχεία, έχοντας κατοχή της μπάλας. Αντίθετα, στο 66’ ο Αλμωπός απείλησε με σουτ του Χατζάρα, με τον Ξενοδόχοφ να αποκρούει.

Ποιος θα έβγαζε λοιπόν τα… κάστανα από τη φωτιά; Ο συνήθης ύποπτος Παπαδημητρίου, έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαγκαλίδη στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης και με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου, βρίσκοντας δίχτυα για πέμπτη φορά φέτος!

Τι ακολούθησε, στο 76’ ο Τζούριτς δεν έκανε το πλασέ όπως θα ήθελε εντός περιοχής, με τον Καραγιαννίδη να διώχνει, ενώ για τους γηπεδούχους ένα λεπτό αργότερα ο Πέττας είχε χώρο να σουτάρει αλλά δεν πρόλαβε αφού παρενέβη τελευταία στιγμή αποτελεσματικά ο Αγρόδημος.

Από εκεί και πέρα, ο Αλμωπός προσπάθησε να πιέσει, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω, ακόμη και στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στη βάση τους με ένα πολύτιμο «διπλό» στις αποσκευές τους και συνεχίζουν να κοιτούν με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Football League.

Κάρτες

Κίτρινες: 90+4’ Μουντζούρης/13’ Μπουτζίκος, 78’ Γιαννίτσης

 Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Καραγιαννίδης, Μουτζούρης, Προκοπίου (46’ Χαντζάρας), Μανιός, Ρογγότης, Γκαγιέγκος (55’ Έππας), Κιουλτζόπουλος (55’ Κοζάκης), Βενέτης (46’ Τούφας), Κολτσίδας (75’ Λουσέρο), Πέττας, Γκέσιος.

Ολυμπιακός Βόλου (Ξηροφώτος): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης, Αγρόδημος, Κόλα, Σκοπελίτης (46’ Τζούριτς), Βουκελάτος (66’ Βασιλούδης), Τσαγκαλίδης (90+2’ Κολέλα), Παπαδημητρίου (86’ Παπακώστας).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.