Πέρασε με 2-1 από το Ηράκλειο ο ΝΠΣ Βόλος

Toυς τρεις πρώτους τους βαθμούς για το 2020 πήρε ο ΝΠΣ Βόλος, ο οποίος κατάφερε να «ντουμπλάρει» τις νίκες του επί του ΟΦΗ, νικώντας τον και στο Ηράκλειο με 2-1, έχοντας απόλυτη ευστοχία και τον Γκαραβέλη σε σπουδαία βραδιά.

Στο πρώτο λεπτό η ατυχία…χτύπησε την πόρτα των γηπεδούχων, καθώς Κοροβέσης και Σακόρ συγκρούστηκαν στον αέρα, ο Νορβηγός δεν στάθηκε δυνατό να συνεχίσει κι αντικαταστάθηκε από τον Βαζ στο 6’.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία στο 14’, με τον Νέιρα να τροφοδοτεί εντός μεγάλης περιοχής τον Φιγκεϊρέντο, αλλά ο Γκαραβέλης βρήκε τον τρόπο να εξουδετερώσει το πλασέ του Βραζιλιάνου.

Έξι λεπτά αργότερα ο Σεμέντο κινήθηκε από την αριστερή πτέρυγα, πατώντας περιοχή έκανε έξυπνη σέντρα με τον Βαζ να μην εκμεταλλεύεται την ασταθή επέμβαση του Γκαραβέλη.

Ο ΝΠΣ Βόλος ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε, καθώς στο 35’ ο Ντεντάκης έδρασε από τη δεξιά πλευρά, έχοντας πάρει την μπάλα από τον Λύρατζη, σέντραρε γλυκά με τον Λύρατζη να κινείται αστραπιαία, να «πετάγεται» στο πρώτο δοκάρι και με το παρθενικό γκολ του στη Super League 1 να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια ο αγωνιστικός ρυθμός «έπεσε» με τον ΟΦΗ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Τσιλιανίδης έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά την μέτρια έξοδο του Γκαραβέλη, ωστόσο η μπάλα πήγε στο πρόσωπο του Έλληνα τερματοφύλακα που την μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στον ίδιο ρυθμό με τους Κρητικούς να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση στο 58’ με δυνατό σουτ του Τσιλιανίδη εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Γκαραβέλη να αρνείται το γκολ. Στην επόμενη φάση όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας νικήθηκε, ο Τσιλιανίδης βρήκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον Νέιρα, το πρώτο σουτ του Αργεντινού κόντραρε στον Τσοκάνη, στο δεύτερο όμως η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του Βόλου.

Στο 61’ ο Βαζ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Σεμέντο έκανε περίφημη σέντρα από την αριστερή πλευρά, αλλά ο Γκαραβέλης είπε και πάλι «όχι» στην κοντινή προβολή του Πορτογάλου. Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση τους και έχασαν κι άλλη ευκαιρία με τον Φιγκεϊρέντο στο 71’, όμως η ευστοχία του ΝΠΣ Βόλος μίλησε και πάλι! Στο 79’ ο Τόρες εκτέλεσε κόρνερ κι ο Ζοάο, η δεύτερη αλλαγή του Μπασάρδε, με κίνηση στο πρώτο δοκάρι με πανέμορφη κεφαλιά νίκησε τον Σωτηρίου διαμορφώνοντας το τελικό 1-2!

Την επόμενη αγωνιστική ο ΝΠΣ Βόλος φιλοξενεί τον Ατρόμητο, ενώ ο ΟΦΗ ταξιδεύει στην Αρκαδία για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η ωραία κίνηση των φίλων του ΟΦΗ, όταν στο 29ο λεπτό όλο το γήπεδο τραγούδησε το «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Ολλανδέ», τιμώντας τη μνήμη του Ευγένιου Γκέραρντ, καθώς πριν από δύο ημέρες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» ο αναγεννητής της κρητικής ομάδας.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ (6’ Βαζ, 77’ Μάνος), Στάικος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο.

ΝΠΣ Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φερράρι, Οικονόμου, Τσίκα Βιγιάρες, Λύρατζης, Τσοκάνης, Μαξ, Γκουαροτσένα (63’ Μπαλογιάννης), Τόρες (87’ Τσαούσης), Γέντρισεκ (74’ Ζοάο).
Πηγή: novasports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.