Περιφέρεια Θεσσαλίας και ΕΛΕΠΑΠ Βόλου συνδιοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων

Για τη στήριξη παιδιών με αναπηρία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο ΕΛΕΠΑΠ – Παράρτημα Βόλου συνδιοργανώνουν σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο που παρέχει η ΕΛΕΠΑΠ. «Στηρίζουμε στην πράξη τα γενναία παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειες τους, χρηματοδοτώντας με περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ κτιριακές υποδομές, προγράμματα και δράσεις με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα που δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους» τόνισε –μεταξύ άλλων- ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Οι διήμερες εκδηλώσεις
Κεντρικά δρώμενα της εκδήλωσης θα είναι ένας μεγάλος περίπατος στην παραλία του Βόλου και ένα «κυνήγι θησαυρού» που θα αναπτυχθεί σε όλη την πόλη. Παράλληλα σε κεντρικό σημείο της παραλίας θα τοποθετηθούν τέντες που θα δημιουργήσουν ένα «χωριό» με χώρους δράσεων για μικρούς και μεγάλους όπως live cooking, photo booth shooting, face painting, κατασκευές κλπ. Σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου θα πραγματοποιηθούν δράσεις στα σκάφη που θα περιλαμβάνουν ένα escape room σε κάθε σκάφος και μια μικρή βόλτα στον Παγασητικό. Επίσης θα υπάρχουν σημεία όπου θα γίνεται ενημέρωση του κοινού και διανομή έντυπου υλικού σχετικά με τους σκοπούς και την προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ προκειμένου όσοι το επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο της.
Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα λειτουργεί σε άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις σε 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο).
Ο Οργανισμός σήμερα υποδέχεται βρέφη, παιδιά και ενήλικες, και τους προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.