Περιμένουν πώς και πώς το ματς με το Βελούχι στον Ολυμπιακό Βόλου

Άπαντες υγιείς και σε αναμονή, για να μην πούμε αδημονία, είναι στον Ολυμπιακό Βόλου, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι παίκτες περιμένουν τον αγώνα με το Βελούχι στο Καρπενήσι πώς και πώς, για να κάνουν μία καλή αρχή και να δείξουν ότι ήταν έτοιμοι από καιρό, για να μπουν στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, με την έννοια ότι ο αγώνας του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ με τον Αστέρα Ριζομύλου μόνο για ξεμούδιασμα για τους θεωρητικά αναπληρωματικούς ήταν.

Οι ερυθρόλευκοι προετοιμάστηκαν σωστά όλο το προηγούμενο διάστημα, με δεδομένη την ιδιαιτερότητα που έχει το ματς της πρεμιέρας, καθώς διεξάγεται σε πλαστικό τερέν. Έτσι λοιπόν όχι μόνο προπονήθηκαν σε ανάλογο γήπεδο, επιλέγοντας τις εγκαταστάσεις της Αγίας Άννας, αλλά έπαιξαν την Τετάρτη και φιλικό με την ομάδα του Σωτήρη Πετσιμέρη, κάνοντας μία … προσομοίωση για το μεθαυριανό παιχνίδι.

Οι βασικοί δοκιμάστηκαν στο πρώτο μέρος από τον Μιχάλη Ζιώγα με δύο σχηματισμούς (4-2-3-1, με τον Θέο να πηγαίνει πολλές φορές κοντά στον φορ, και 4-1-4-1 με έναν αμυντικό μέσο και δύο δεκάρια), ενώ στην επανάληψη, προκειμένου ο Λαρισαίος τεχνικός να έχει όλους τους παίκτες του σε ετοιμότητα, έβαλε τις θεωρούμενες ως ρεζέρβες, αν και κάποιοι παίκτες, όπως ο Μέμος, με την απόδοσή τους ίσως να δημιούργησαν ευχάριστο πονοκέφαλο στην τεχνική ηγεσία. Κι αυτό γιατί ο βραχύσωμος εξτρέμ έδωσε οντότητα στη δεξιά πλευρά στο δεύτερο 45λεπτο, που στο πρώτο δε λειτούργησε σωστά, αφού δοκιμάστηκε για μεγάλο διάστημα εκεί ο Σέττος, ο οποίος έδειξε ότι δεν είναι η θέση που του ταιριάζει.

Η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι στο φιλικό θα ήθελαν να είναι λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών ενόψει φυσικά της κυριακάτικης αναμέτρησης. Αυτόν τον φόβο ένιωσε ο Γιώργος Θέος, ο οποίος εκνευρίστηκε και αντικαταστάθηκε νωρίς κι αυτό λειτούργησε θετικά, ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα, που πήγαν προς στιγμή να οξυνθούν στον αγωνιστικό χώρο, και να μην υπάρχει η ανησυχία μήπως η ένταση οδηγήσει σε δυνατά μαρκαρίσματα και ενδεχομένως σε κάποιον τραυματισμό.

Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου, στην οποία δε θα βρίσκεται ο στρατευμένος Ευθυμιάδης, θα αναχωρήσει νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Βόλο, προκειμένου να φτάσει το απόγευμα στο Καρπενήσι και να προλάβουν οι παίκτες του να κάνουν μία προπόνηση στο γήπεδο που θα αγωνιστούν.

Αυτό δείχνει ότι οι ερυθρόλευκοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, αφού ξέρουν ότι ο Νο1 αντίπαλος γι’ αυτούς θα είναι το πλαστικό κι όχι τόσο ο αντίπαλος, που είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων, χωρίς ωστόσο να τον υποτιμούν, αφού στην έδρα του λόγω της ιδιαιτερότητας του αγωνιστικού χώρου, στον οποίον στηρίζεται, αποκτά άλλη ψυχολογία και μπορεί να προβληματίσει τον κάθε αντίπαλο.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι σε αντίθεση με το φιλικό κόντρα στην Αγία Άννα, θα συναντήσουν ένα γήπεδο μεγάλων διαστάσεων, κάτι που υπολογίζουν ότι θα τους βοηθήσει να βρουν περισσότερους χώρους απέναντι σε μία ομάδα, που είναι δεδομένο ότι θα παίξει αμυντικά. Θεωρούν δηλαδή ότι στο φιλικό της Τετάρτης οι μικρές διαστάσεις στην Αγία Άννα επέτρεψαν τις πολλές επαφές, κάτι που πιστεύουν ότι, αν έχουν την κυκλοφορία που πρέπει, την Κυριακή δε θα συμβεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.