Περιμένουν πλήρη ενημέρωση και διευκρινίσεις Ομοσπονδίες και Τοπικές Ενώσεις

Χωρίς κοινό θα πραγματοποιηθούν όσες αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες δεν έχουν ακυρωθεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ωστόσο πολλά πράγματα θα πρέπει να διευκρινιστούν και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για  να ισχύσει και στην πράξη η απόφαση αυτή.

Ομοσπονδίες και Τοπικές Ενώσεις όλων των αθλημάτων, και σε επίπεδο Θεσσαλίας έχουν ήδη εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης, όμως υπάρχουν ακόμη θολά σημεία.

Ήδη από την ΕΟΠΕ διευκρινίζεται σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι η είσοδος δημοσιογράφων για παράδειγμα δεν θα επιτραπεί, εκτός και αν εκδοθούν ειδικές διαπιστεύσεις. Ανάλογα σχόλια γίνονται και από πλευράς ΕΟΚ, με τα μέλη της ΕΣΚΑΘ να περιμένουν διευκρινίσεις για το πώς θα διεξαχθούν αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων, όπως αυτό της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου. Δεδομένη είναι η απουσία των θεατών από τις κερκίδες, αλλά τόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι όσο και σε όλα τα τοπικά όλων των αθλημάτων, οι υπεύθυνοι των Τοπικών Ενώσεων φοβούνται συμπτώματα… απειθαρχίας!

Για παράδειγμα σε αγώνα βόλεϊ στην περιοχή της Φθιώτιδας, η ΕΣΠΕΚΕΛ ζήτησε από τον διαιτητή της αναμέτρησης να διακόψει το παιχνίδι ακόμη και οριστικά αν δεν έβγαιναν από το γήπεδο γονείς που παρακολουθούσαν τον αγώνα και τα παιδιά τους από τις κερκίδες, αψηφώντας την απόφαση της Κυβέρνησης! Τελικά το γήπεδο εκκενώθηκε για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το πρόβλημα της απειθαρχίας προβληματίζει κυρίως στα παιδικά παιχνίδια αλλά και σε όλα τα τοπικά, καθώς είναι άγνωστο αν θα υπάρχει ή αν θα μπορεί να υπάρξει έστω και ένας αστυνομικός σε κάθε γήπεδο, δεδομένου του αριθμού των αγώνων που θα διεξαχθούν, για να μπορεί να ελεγχθεί η όλη κατάσταση.

Κατηγορηματική είναι η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΘ, στην οποία τονίζεται ότι σε περίπτωση εισόδου φιλάθλων οι διαιτητές δεν θα σφυρίζουν τον αγώνα και σε περίπτωση εισόδου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης θα αποχωρούν από τον αγώνα! Μάλιστα σημειώνεται ότι οι αποστολές των ομάδων θα αποτελούνται αυστηρά από 20 άτομα!

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ήδη το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει δεχθεί πολλά ερωτήματα για το όλο θέμα και αναμένεται να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για να κυλήσουν όλα ομαλά.  Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να αναβληθεί όλη η αγωνιστική δραστηριότητα, τουλάχιστον για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.