Περίοδος φορμαρίσματος για τον Ολυμπιακό Βόλου

Την περίοδο που ο Ολυμπιακός καλείται να φορμαριστεί διανύουν οι ερυθρόλευκοι, καθώς στον ορίζοντα είναι το τελευταίο φιλικό το Σάββατο με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Πανθεσσαλικό και φυσικά η έναρξη του πρωταθλήματος τη μεθεπόμενη Κυριακή, αν τηρηθεί το πρόγραμμα, με τον Αστέρα Πετριτή εντός έδρας.

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα έχει χαράξει ένα πρόγραμμα, το οποίο, όπως έχει τονίσει ο προπονητής του, τηρείται πιστά και χωρίς καμία παρέκκλιση, αφού η φρεσκάδα στα φιλικά και τα καλά αποτελέσματα σ’ αυτά ήταν κάτι που δεν ενδιέφερε τόσο την τεχνική ηγεσία.

Βέβαια, η εικόνα του Ολυμπιακού στα τεστ προετοιμασίας μόνο κακή δεν ήταν, το αντίθετο μάλιστα, και έδωσε ένα δείγμα από τις δυνατότητες των πολύ ποιοτικών παικτών, που, όταν λυθούν τα πόδια τους, θα δείξουν ακόμη περισσότερα πράγματα.

Από το πρώτο κιόλας φιλικό με τη Βέροια, που ήταν αρκετά νωρίς και έληξε ισόπαλο με 1-1, ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ θετικό πρόσωπο.

Ακολούθησε το φιλικό στα 3-5 Πηγάδια με τον Πανθηραϊκό Σαντορίνης, που συγκριτικά με τα υπόλοιπα η βολιώτικη ομάδα έκανε την πιο μέτρια εμφάνισή της, άσχετα αν κέρδισε με 1-0 με φάουλ του Ντα Κόστα, ενώ στη Νεοκαισάρεια της Πιερίας με τον Αχιλλέα μπορεί να ηττήθηκε με 3-2, αλλά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός και ανάγκασε τον κ. Τζαναβάρα να δηλώσει ότι η ομάδα του έχει αρχίσει να παίζει, όπως θέλει αυτός. Αρκετά κουρασμένος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός με τον Γυμναστικό στον Αλμυρό, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ και μένοντας σ’ αυτά (0-2).

Ακολούθησε η αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία ήταν νικηφόρα με 2-0, με τα εγκώμια να έρχονται από τη μεριά του τεχνικού των αντιπάλων κ. Μάγγου, που τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα Football League.

Τελευταίο χρονικά φιλικό ήταν αυτό με τον Ρήγα, με το φιλικό διπλό να έρχεται με σκορ 0-1, με συνέπεια, αν και επιθετική ομάδα ο Ολυμπιακός, να κρατά το μηδέν στην άμυνα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Παράλληλα, ήταν το τρίτο φιλικό με ομάδες Γ’ Εθνικής, κάτι που επιζητούσε από την αρχή ο Π. Τζαναβάρας, που ήξερε ότι αυτά είναι τα καλύτερα μαθήματα για τους παίκτες του, αφού η τρίτη κατηγορία είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα και οι παίκτες του πρέπει να προσαρμοστούν στους «κανόνες» και τις ανάγκες του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.