“Περίπατος” κόντρα στη Ρουμανία για την Εθνική νεανίδων πόλο

Έναν ωραίο, βραδινό και υγιεινό περίπατο έκανε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων στον τρίτο αγώνα της στον Α’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, την Τρίτη (3/9), κόντρα στη Ρουμανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε άνετα με 31-6, καθώς η διαφορά κλάσης με τις Ρουμάνες είναι τεράστια, πέτυχε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες και σφράγισε και τυπικά την πρωτιά στον Όμιλο, που της δίνει την απευθείας πρόκριση στην 8άδα .

Έτσι τα κορίτσια του Κώστα Δήμου σκέπτονται πλέον μόνο τον σπουδαίο προημιτελικό της Πέμπτης (5/9), στις 20.00, όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του χιαστί αγώνα Ρωσία – Ισραήλ (θα γίνει σήμερα Τετάρτη 4/9 στις 20.00). Πιθανότατα αντίπαλος θα είναι η ομάδα της Ρωσίας και πάνω σ’ αυτήν προσαρμόζει το σχέδιό του το επιτελείο της Εθνικής, με στόχο πλέον την πρόκριση στην 4άδα.

Η Ελλάδα ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο ματς με τη Ρουμανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Δήμου χρησιμοποίησε όλες τις κοπέλες που είχε στη διάθεσή του στη 13άδα, δοκίμασε σχήματα και φυσικά βγήκαν πολλές κόντρες. Η Ελλάδα είχε 3/6 παίκτη παραπάνω, 3/4 πέναλτι. Η Ρουμανία είχε 3/4 παίκτη παραπάνω

Οκτάλεπτα: 7-1, 7-2, 8-0, 9-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Δήμου): Λάζαρη, Καϊάφα 2, Μουστακαρία 4, Ξανθοπούλου 1, Φουντωτού 3, Τσιμάρα 4, Νίνου 6, Μπόβαλη, Τορνάρου 2, Μπιτσάκου 4, Τριχά 2, Χέλμη 3, Καρύτσα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Τογκάνελ, Βίντικαν 1, Πιεντεμόντε, Σάβου, Ολτεάνου 4, Ροσμέντενιουτς, Νάγκι, Σάντου, Μπόνκα 1, Νεκουλάι, Φεσιόρου, Κριστέα, Ιλιέσκου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΟΜΙΛΟΥ

(Τελική σε 3 αγώνες):

  1. ΕΛΛΑΔΑ 9 (9-47)
  2. Σερβία 6 (44-39)
  3. Γαλλία 3 (38-36)
  4. Ρουμανία 0 (25-63)

Το σημερινό πρόγραμμα

9.30 Ρουμανία – Βουλγαρία (θέσεις 13-16)

11.00 Τσεχία – Τουρκία (θέσεις 13-16)

12.30 Σερβία – Μ. Βρετανία (χιαστί για πρόκριση στην 8άδα)

17.00 Γερμανία – Γαλλία (χιαστί για πρόκριση στην 8άδα)

18.30 Ουγγαρία – Σλοβακία (χιαστί για πρόκριση στην 8άδα)

20.00 Ρωσία – Ισραήλ (χιαστί για πρόκριση στην 8άδα)

Οι δηλώσεις

Μπορεί η Ελλάδα να επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Ρουμανίας (31-6), μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στον προημιτελικό νοκ-άουτ αγώνα με τη Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη το βράδυ, μπορεί η αγωνία όλων να είναι στο κατακόρυφο, αποτελεί, όμως θετική έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν εξαιρετικά αισιόδοξες σκέψεις στο μυαλό των παικτριών του Κώστα Δήμου.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν τον αγώνα με τη Ρουμανία Μπιτσάκου και Χέλμη εξέφρασαν την άποψη ότι την Πέμπτη η Ελλάδα θα βγει νικήτρια.

Μαργαρίτα Μπιτσάκου: «Είμαστε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Υπέροχο το κλίμα και μεγάλη εμπιστοσύνη ανάμεσά μας. Περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό το συγκεκριμένο παιχνίδι με τη Ρωσία. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και δεν θα βγούμε από το νερό, εάν δε νικήσουμε. Θέλουμε πολύ αυτό το μετάλλιο και ο αγώνας της Πέμπτης θα κριθεί στο ποιος θέλει πιο πολύ την νίκη. Θα κερδίσουμε».

Ιωάννα Χέλμη: «Το παιχνίδι με τη Ρουμανία ήταν μια καλή προθέρμανση ενόψει του αγώνα με τη Ρωσία. Πήραμε ρυθμό και είμαστε έτοιμες και αισιόδοξες για την μεγάλη μάχη. Περιμέναμε πολύ καιρό αυτήν τη συνάντηση. Είμαστε έτοιμες να αποδείξουμε την αξία μας και τι μπορούμε να πετύχουμε στο ευρωπαϊκό πόλο. Είμαι πολύ αισιόδοξη και σίγουρη ότι θα πάρουμε ένα μετάλλιο. Ίσως ακόμη και το χρυσό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.