Πέττας: «Πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει στα πλέι οφ»

Μεγάλη συνέντευξη στο magnesiasports παραχώρησε ο παίκτης της Νίκης

Τα πλέι οφ της Super League 2 ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή και η Νίκη αντιμετωπίζει στο Πανθεσσαλικό την ΑΕΛ, θέλοντας να αφήσει πίσω την ήττα από την ίδια ομάδα στο ίδιο γήπεδο πριν δύο εβδομάδες και να πάρει τη ρεβάνς από τους «βυσσινί», αλλά και να σταματήσει το αρνητικό σερί με τις τρεις συνεχόμενες ήττες.

Συνέντευξη στον Χρήστο Θανασούλη

Ένας από τους παίκτες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους το τελευταίο διάστημα στη Νίκη, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, είναι και ο Ραφαήλ Πέττας, ο οποίος παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στο magnesiasports.

Σ’ αυτήν ο μέσος των κυανόλευκων και εσχάτως λόγω ανάγκης σέντερ φορ παραδέχεται ότι οι δέκα ήττες για μια ομάδα σαν τη Νίκη είναι πολλές και τονίζει μεταξύ άλλων ότι όλοι θέλουν και μπορούν να πάρουν τις νίκες που πρέπει στα πλέι οφ και να δώσουν χαρά στον κόσμο.

Αναλυτική η συνέντευξη του Ραφαήλ Πέττα:

Τρεις συνεχόμενες ήττες στο φινάλε της κανονικής περιόδου και μάλιστα η μία με το βαρύ 4-0 έφεραν σκληρή κριτική, ειδικά από τους φιλάθλους. Θεωρείς αυτή την κριτική δίκαιη ή έχεις την εντύπωση ότι ακυρώνει και αξιόλογα πράγματα που έχετε κάνει μέχρι στιγμής;

«Είναι λογικό ο κόσμος να μας κρίνει, όταν κάνουμε τρεις συνεχόμενες ήττες. Οι φίλαθλοι έχουν απαιτήσεις από εμάς. Εκπροσωπούμε έναν σύλλογο με ιστορία, με ιδανικά και κόσμο. Εμείς δίνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, για να φέρουμε, και ειδικά στα δύο θεσσαλικά ντέρμπι, τα αποτελέσματα που θέλουμε και που έχουμε την απαίτηση και εμείς οι ίδιοι μέσα από τη δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα και με την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα. Με την ΑΕΛ δεν έπρεπε να ηττηθούμε, καθώς ήμασταν καλύτεροι και δυστυχώς δεχθήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό. Στο ποδόσφαιρο μένει το αποτέλεσμα και ειδικά στα ντέρμπι πρέπει να κερδίζεις και χωρίς να παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο».

Ειδικά με τον ΠΑΟΚ Β υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσατε το παιχνίδι με χαλαρότητα;

«Κανένα παιχνίδι δεν αντιμετωπίσαμε με χαλαρότητα. Σε κάθε παιχνίδι βγαίνουμε έξω για τους τρεις βαθμούς. Δυστυχώς είχαμε παρά πολλές απουσίες, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Όλους μας πείραξε αυτό το άσχημο αποτέλεσμά, όλοι ήμασταν πολύ νευριασμένοι με τους εαυτούς μας που δεχθήκαμε τέσσερα γκολ».

Στο συγκεκριμένο ματς υπήρξε μία διαιτησία μέχρι το 2-0 που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και προκλητική εναντίον της Νίκης.

«Όντως μέχρι το 1-0, ακόμα και στο 2-0 ή το 3-0 ο διαιτητής δεν μας άφησε κάποιο περιθώριο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Έγιναν προσωπικά λάθη των διαιτητών αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό μετά απ’ αυτή την ήττα».

Γενικότερα υπήρχαν κάποια κομβικά ματς που τα αποτελέσματα κρίθηκαν με βάση τις διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος της Νίκης. Συμφωνείς μ’ αυτήν την άποψη;

«Ναι, θα συμφωνήσω. Όταν είσαι στον πάγκο ή μέσα στο γήπεδο δεν έχεις 100% καθαρή εικόνα, αλλά μετά όταν μπαίνουμε στα αποδυτήρια βλέπουμε βίντεο και κατευθείαν καταλαβαίνουμε αν υπάρχει κάποιο λάθος.

Όπως θυμάμαι χαρακτηριστικά στο πρώτο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, στο γκολ που δεχθήκαμε στο 90’, επειδή ήμουν μπροστά, ήταν ένα καθαρό χέρι, όπως και το γκολ που έβαλε ο Κάσσος με την ΑΕΛ που είδαμε ότι πέρασε αρκετά μέσα η μπάλα.

Δεν μ’ αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία ούτε θέλω να παίρνω θέση, απλώς μιλάω γι’ αυτά τα δυο συμβάντα που τα είδα με τα μάτια μου και ζωντανά και στο βίντεο. Και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και θα κάνουν λάθη. Απλώς λέω τι είδα εγώ».

Τα δύο πρώτα γκολ που πέτυχες με τη φανέλα της Νίκης δυστυχώς δεν συνδυάστηκαν με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Σε …ξενέρωσε λίγο αυτό;

«Περίμενα όντως τη στιγμή που θα σκοράρω το πρώτο μου γκολ με τη Νίκη, αλλά αυτό έγινε σε παιχνίδι που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Εννοείται πως, όταν σκόραρα, χάρηκα εκείνη τη στιγμή για λίγο, αλλά όταν δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και μπήκαμε όλοι στα αποδυτήρια, ήμασταν όλοι, όπως και εγώ, με κατεβασμένα τα κεφάλια και στεναχωρημένοι. Το ίδιο έγινε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ».

Η χρησιμοποίηση σου σε θέση φορ σε εξέπληξε ως ένα βαθμό; 

«Είχα ξαναπαίξει σ’ αυτήν τη θέση και πέρυσι και πιο παλιά και τη γνωρίζω. Εμένα όπου μου ζητηθεί να προσφέρω για την ομάδα θα το κάνω. Είχαμε κάνει μια συζήτηση με το τεχνικό επιτελείο και επειδή ήξεραν ότι είχα παίξει πέρυσι εκεί και σε συνδυασμό ότι έλειπαν οι παίκτες που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση, επιλέχθηκα εγώ. Από την άλλη, όταν ήρθα εδώ, δεν περίμενα ποτέ ότι θα έπαιζα σε αυτήν τη θέση».

Δέκα ήττες σε 22 παιχνίδια είναι πολλές για μία ομάδα σαν τη Νίκη που ξεκίνησε με στόχο τον πρωταθλητισμό; 

«Ναι, δυστυχώς είναι, κακά τα ψέματα. Έχουμε ποιότητα ως ομάδα, δουλεύουμε καθημερινά σκληρά και αδικήσαμε τους εαυτούς μας με τόσες ήττες. Σε κάποιες ήττες ήμασταν καλύτεροι και χάσαμε άδικα, σε κάποιες άλλες όχι».

Τι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα στη Νίκη φέτος και αμιγώς αγωνιστικά αλλά και γενικότερα;

«Πιστεύω ότι είναι το γηπεδικό θέμα. Στο Πανθεσσαλικό είμαστε άλλη ομάδα, μας βολεύει πολύ και έχουμε άλλη εικόνα κι άλλο πρεστίζ. Η Νεάπολη φέτος δεν ήταν σε καλή κατάσταση και πιστεύω μας ότι μας στοίχισε σε κάποια παιχνίδια. Αυτό είναι καθαρά δικιά μου άποψη. Δεν βρίσκουμε όμως δικαιολογία. Μετά τις ήττες, εμείς παίρνουμε την ευθύνη, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα άλλαζε την εικόνα της ομάδας μας».

Αξιολογώντας αυτή τη χρονιά που ήταν η πρώτη σου στην ομάδα μετά από τέσσερα χρόνια στον Αλμωπό, τι θα έλεγες σε προσωπικό επίπεδο με δεδομένο ότι έχει τελειώσει η κανονική διάρκεια και έχουμε ένα μεγάλο δείγμα γραφής; Δεκαέξι ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, εκ των οποίων τα πέντε βασικός, είναι στατιστικά που ίσως δεν σε ικανοποιούν προσωπικά και θα απαιτούσες κάτι παραπάνω από τον εαυτό σου;

«Σε προσωπικό επίπεδο το ότι ήρθα εδώ ήταν ένα σκαλοπάτι στην καριέρα μου. Ήρθα σε μια ομάδα με ιστορία και κόσμο που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά φέτος δυστυχώς είχα κάποιους τραυματισμούς που με άφησαν πίσω και έχασα σχεδόν 2-3 μήνες. Έμεινα πίσω και έβλεπα ότι δεν μπορούσα να βοηθήσω τους συμπαίχτες μου στους αγώνες και τους κοιτούσα από την κερκίδα, αλλά ήταν εκεί για εμένα πάνω μου να με βοηθήσουν ψυχολογικά και οι συμπαίκτες και το τεχνικό επιτελείο και οι φυσικοθεραπευτές και φυσικά η οικογένειά μου. Τώρα όμως πατάω γερά στα πόδια μου και προσπαθώ και εγώ να καλύψω το χαμένος έδαφος και να βοηθήσω, αλλά και να αποδείξω ότι μπορώ να ανήκω στην ομάδα».

Από δω και πέρα υπάρχουν τα πλέι οφ. Πώς πιστεύεις ότι θα παρουσιαστείτε σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα με δεδομένες τις επιστροφές αλλά και το γεγονός ότι το βαρύ 4-0 από τον ΠΑΟΚ Β επιβάλλει να αντιστρέψετε αυτή την κακή εικόνα;

«Πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει στους αγώνες. Πρέπει να πάρουμε νίκες και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, αλλά και στους εαυτούς μας. Έχουμε χάσει φέτος τα ντέρμπι σε λεπτομέρειες, αλλά σημασία έχει ότι τα χάσαμε. Θέλουμε και μπορούμε να τα κερδίσουμε τώρα που ξεκινάνε τα πλέι οφ».

Μία από τις στιγμές που θα μείνει στη μνήμη όλων μας είναι και η αφιέρωση του γκολ με την ΑΕΛ στον Παύλο Κυριακίδη λόγω της απώλειας της συζύγου του. Μίλησέ μας γι’ αυτήν την ενέργεια…

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή για τον αρχηγό μας και φίλο μας, τον Παύλο μας. Τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια λόγω του ότι έπαιζε στη Ζάκυνθο και ήμουν φίλαθλος της ομάδας. Έτσι γνωριστήκαμε και γνώρισα και την Ιωάννα τότε. Από τότε μέχρι και το καλοκαίρι μιλούσαμε σχεδόν 2-3 φορές μέσα στον χρόνο και είχαμε πάντα επαφές και μάλιστα όταν τον πήρα τηλέφωνο το καλοκαίρι και του είπα ότι θα έρθω στην ομάδα, χάρηκε παρά πολύ.

Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, όταν έμαθα ότι η Ιωάννα έφυγε από τη ζωή και είχα υποσχεθεί ότι θα το έκανα με το πρώτο μου γκολ. Ήθελα να δείξω στον Παύλο με κάποιο τρόπο τη συμπαράστασή μου. Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω είναι αυτό.

Είναι πραγματικά τρομερός άνθρωπος με μεγάλη ψυχή και φάνηκε, όταν ζήτησε να παίξει στο παιχνίδι με τον Άρη μετά την κηδεία της Ιωάννας. Εγώ δεν μπορούσα να παίξω λόγω του τραυματισμού και είχα τσαντιστεί πολύ που εγώ κοιτούσα από την κερκίδα, ενώ εκείνος ήταν εκεί να παίξει και να βοηθήσει με τόσο πόνο που είχε μέσα του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.