Πεζοπόροι καθάρισαν 10 παραλίες! (video)

Ατομική αθλητική και οικολογική δράση

Η καλύτερη ατομική πεζοπορία μέχρι να έρθει η επόμενη, ήταν αυτή που έκαναν την περασμένη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, αθλητές στη διαδρομή Άγιος Στέφανος Αλυκών – Κριθαριά με επιστροφή, απόστασης 13 χιλιομέτρων, χωρισμένοι σε ομάδες τριών ατόμων.

Η πεζοπορία ανέδειξε την πιο όμορφη και την πιο οικολογική πράξη, καθώς συνδυάστηκε με τον καθαρισμό των δέκα παραλιών που δεσπόζουν στην περιοχή. Αμέτρητα ήταν τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν, τριψήφιος ο αριθμός από σακούλες απορριμμάτων που χρειάστηκαν, και το αυτοκίνητο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας που τα μετέφερε, κυριολεκτικά γέμισε. Διαπιστώθηκε ότι μερικά σκουπίδια όπως 3 λάστιχα από τρακτέρ λόγω του όγκου και της δύσβατης περιοχής ήταν αδύνατο να μεταφερθούν από ξηράς, έτσι η Λέσχη με τον Βασίλη Ηλιόπουλο στο προσεχές διάστημα θα τα πάρει με φουσκωτό.

Παρόντα ήταν μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, όπως και το τμήμα στίβουτης Νίκης Βόλου με τριμελή ομάδα αποτελούμενη από τους προπονητές Παύλο Παρασκευόπουλο-Βάσω Κολλυμένου, καθώς και την κα Ευτυχία Γώγου. Τους πεζοπόρους υποδέχθηκε στην Κριθαριά ο πρόεδρος Σπύρος Μάμαλης και μέλη του Συλλόγου Κριθαριάς «Ο Νέος Απόστολος», ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για όσα θα κάνουν οι σύλλογοι μετά τη λήξη του lockdown.

Σε δηλώσεις του, ο Βασίλης Ηλιόπουλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, ανέφερε ότι ήταν μια ακόμη μεγάλη δράση μελών του ΣΔΥ Βόλου και όχι μόνο, στην οποία συνέβαλλε η Λέσχη. Δήλωσε ωστόσο απογοητευμένος από το πόσο μεγάλο ήταν το πλήθος των σκουπιδιών που υπήρχαν.

Ο προπονητής στίβου της Νίκης Βόλου, Παύλος Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι χαιρετίζει πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν και αναδεικνύουν περιοχές και μέρη τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν ως πόλος έλξης για τους δημότες. Επιβάλλεται, είπε, να διαμορφωθεί μια ενιαία γραμμή, ένας στρατηγικός στόχος για να προβληθούν περιοχές που δεν έχουμε αξιοποιήσει, αλλά και να δοθούν ασφαλείς εναλλακτικές διαδρομές, αντίθετες με τον εγκλεισμό που επιβάλλεται.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριθαριάς «Ο Νέος Απόστολος», Σπύρος Μάμαλης, συνεχάρη όλους που καθάρισαν τόσα χιλιόμετρα δύσβατης διαδρομής. Το νέο μονοπάτι όπως είπε, αποτελούσε ένα όνειρο χρόνων που επιτέλους πήρε σάρκα και οστά. Ο σύλλογος της Κριθαριάς θα υποδέχεται κάθε περιπατητή που θα έρχεται στην περιοχή, ενώ ευχαρίστησε τον ΣΔΥ Βόλου, ζητώντας να γίνουν από κοινού περισσότερες εκδηλώσεις το καλοκαίρι.

Ο Γιώργος Αλμπανούδης, δρομέας του ΣΔΥ Βόλου, έκανε τρέχοντας το μονοπάτι ξεκινώντας νωρίς το πρωί. Το χαρακτήρισε ως φανταστικό και μοναδικού κάλλους ομορφιάς, και συνεχάρη όσους μόχθησαν για να το διανοίξουν και να το προσφέρουν σε κάθε πολίτη.

Ο μαραθωνοδρόμος του ΣΔΥ Βόλου Μάριος Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι οι ατομικές δράσεις του συλλόγου είναι ατελείωτες, απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα, πέρα από το αθλητικό, και σε φιλανθρωπικό, σε οικολογικό, και σε ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Προάγουμε, είπε, ό,τι πιο ευγενές μπορεί να υπάρξει μέσα από τον αθλητισμό. «Πάντα με όλες τις προφυλάξεις, πιστεύω ότι θα βγούμε όλοι αλώβητοι όταν η πανδημία θα λήξει, ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ανταμώσουμε όπως παλιά», συνέχισε. Ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, και προσοχή παντού με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η Βάνα Σπύρου, εκπαιδευτικός και μαραθωνοδρόμος μέλος του ΣΔΥ Βόλου, είπε ότι προπονείται καθημερινά, και ανυπομονεί για να έρθει η κάθε Κυριακή όπου μαζί με ακόμη δύο άτομα επιλέγει να διανύσει τα μαγευτικά μονοπάτια του Πηλίου ή άλλων περιοχών της Μαγνησίας.

Για τη Ραφαέλα Τσιακαρά ήταν η πρώτη της ατομική πεζοπορία. Δήλωσε ότι καταχάρηκε την εμπειρία, και πάνω από όλα τη συνοδευτική δράση του καθαρισμού των δέκα παραλιών.

Ο πρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου Κώστας Παλάντζας έκανε όπως πάντα την ατομική πεζοπορία με την ιδιότητα του αθλητή και όχι του αξιώματος. Ευχαρίστησε τη ΛΕΔ, τους προπονητές της Νίκης Βόλου, τον σύλλογο της Κριθαριάς, τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου και τους πολίτες, ειδικά όσους ήρθαν για πρώτη φορά, οι οποίοι έκαναν την ατομική τους πορεία.

Με πρωτοβουλία αθλητών, γιατρών και πολιτών, την Κυριακή 7 Μαρτίου θα γίνει η επόμενη ατομική πεζοπορία, 9η του 2021, αυτή τη φορά από Φυτόκο προς Λέσχιανη, Μονή Σουρβιά κ.α., και στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση.